prijava_e
Novica

V Ljubljani in Mariboru se odvijajo OP Diners za člane in FIN turnir Lino do 12 let


bm


V Ljubljani nastopajo člani in članice na OP Diners. Pri članih je zasedba zelo dobra, znan pa je tudi že prvi finalist. To je četrti nosilec Tin Krstulovič (Ptuj), 13. igralec članske lestvice TS, ki je v polfinalu s 6-1 7-5 premagal klubskega soigralca, nepostavljenega Žigo Kovačiča. Ta je sicer že v prvem krogu s 6-4 6-3 izločil drugega nosilca Gašperja Bezjaka.

Za mesto drugega nosilca sta se borila prvi nosilec Tino Kovačič (ŽtkMb), ki na lestvici TS zaseda 7. mesto in tretji nosilec Jan Kupčič (Br-Mb), ki je uvrščen dve mesti za njim. Boljši je bil Kupčič, ki je zmagal s 6-3 7-5. Kovačič je v četrtfinalu s 6-3 6-0 premagal Nika Jurjevčiča, se je pa moral za zmago precej bolj potruditi v drugem krogu, ko mu je edini niz na turnirju odvzel Simon Javoršek. Kupčič je v četrtfinalu s 3-6 6-2 6-2 premagal Zvonimirja Oreškoviča.

Pri dekletih je nastopilo samo 12 igralk, turnir pa je osvojila nepostavljena Meta Marenk (Tr-Kr). Ta je v četrtfinalu premagala prvo nosilko Žoel Kastelic, 20. igralko lestvice TS, v finalu pa je bila s 6-2 1-6 6-4 boljša od izkušene Sare Palčič (Vanga), sicer s 23. mestom na lestvici TS druge nosilke turnirja. Palčičeva je v polfinalu s 6-1 6-1 izločila Borno Mohac (Br-Mb).

V Mariboru se končujejo turnirji Lino v kategoriji do 12 let. Oba A turnirja sta odlično zasedena. Pri deklicah manjka samo prva igralka lestvice Ela Plošnik. V njeni odsotnosti je prva finalistka druga nosilka in 3. igralka lestvice TS Alja Senica (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-2 6-4 premagala Ano Stojnevo (MaxLj). V drugem polfinalu sta igrali 1. nosilka Beti Jazbec Butina (ŽtkMb) in Zala Bizjak (CTA). S 6-2 6-0 je slavila Jazbec Butina in se uvrstila v finale.

B turnir deklic je osvojila Leticija Pipan (Tabre). V finalu je s 7-6(2) 6-3 premagala Manjo Perko (Mu-So).

V A turnirju dečkov ni nastopil drugi igralec lestvice TS Žiga Šeško, vsi ostali najboljši pa so bili v žrebu. Finalista sta 1. nosilec Luka Petrovič (Sl-Lj), trenutno 1. igralec lestvice TS do 12 let, ki je v polfinalu s 6-1 6-0 premagal Maksima Despotoviča (TK-CC) in drugi nosilec Svit Suljič (Tabre), ki je bil v drugem polfinalu s 7-6(4) 6-1 boljši od Jureta Šiftarja (Zklub).

V B turnirju sta finalista Gašper Bernard (Radov) in Mark Hanžič (TK-CC).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.