prijava_e
Novica

Pia Marija Rebec, Nejc Škorjanc in Paolo Angeli zmagovalci OP Zala do 16 let


bm


V Ljubljani in Mengšu se je končalo OP Zala v starostni kategoriji do 16 let.

Fantje so igrali na igriščih LTA, zmagovalec pa je postal prvi nosilec in trenutno 5. igralec lestvice TS Nejc Škorjanc (LTA). V finalu je s 6-3 3-6 6-1 premagal drugo postavljenega Joba Japlja (Medvode). Za Škorjanca je to druga zmaga na turnirjih Tenis Slovenije v karieri, prvo je dosegel novembra 2019 prav tako na turnirju do 16 let. V nižjih kategorijah ni bil nikoli na zmagovalni stopnički, najboljšo uvrtstitev je zabeležil s finalom do 14 let . Z osvojitvijo turnirja se je na lestvici TS povsem približal vodlnim igralcem.

B turnir je v Mengšu osvojil Paolo Angeli (ŠtkVe).V finalu je s 6-2 6-0 premagal Roka Koblarja (Medvode).

Dekleta so igrala v TC Ljubljana. Turnir je zanesljivo osvojila prva nosilka in prva igralka lestvice TS do 16 let Pia Marija Rebec (Tc-Lj). V finalu je s 6-3 6-0 premagala peto nosilko Tajdo Zalokar (Tr-Kr). Zalokarjeva je v polfinalu izločila drugo nosilko Evo Muller Uhan.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.