Pia Marija Rebec, Nejc Škorjanc in Paolo Angeli zmagovalci OP Zala do 16 let

V Ljubljani in Mengšu se je končalo OP Zala v starostni kategoriji do 16 let.

Fantje so igrali na igriščih LTA, zmagovalec pa je postal prvi nosilec in trenutno 5. igralec lestvice TS Nejc Škorjanc (LTA). V finalu je s 6-3 3-6 6-1 premagal drugo postavljenega Joba Japlja (Medvode). Za Škorjanca je to druga zmaga na turnirjih Tenis Slovenije v karieri, prvo je dosegel novembra 2019 prav tako na turnirju do 16 let. V nižjih kategorijah ni bil nikoli na zmagovalni stopnički, najboljšo uvrtstitev je zabeležil s finalom do 14 let . Z osvojitvijo turnirja se je na lestvici TS povsem približal vodlnim igralcem.

B turnir je v Mengšu osvojil Paolo Angeli (ŠtkVe).V finalu je s 6-2 6-0 premagal Roka Koblarja (Medvode).

Dekleta so igrala v TC Ljubljana. Turnir je zanesljivo osvojila prva nosilka in prva igralka lestvice TS do 16 let Pia Marija Rebec (Tc-Lj). V finalu je s 6-3 6-0 premagala peto nosilko Tajdo Zalokar (Tr-Kr). Zalokarjeva je v polfinalu izločila drugo nosilko Evo Muller Uhan.