prijava_e
Novica

Nina Potočnik četrtfinalistka turnirja ITF v Antalyi, Jan Dimitrijevič četrtfinalist mladinskega turnirja ITF prav tako v Antalyi


bm


Turška Antalya je v teh dneh prizorišče članskega turnija ITF za dekleta (15K) in mladinskega turnirja ITF 5. ranga.

Uspešno zaenkrat pri članicah nastopa Nina Potočnik, ki se je v drugem krogu merila z moldavijsko kvalifikantko Vitalio Stamat in srečanje dobila s 6-3 1-0 (predaja Stamat). Za Potočnikvo, ki je 1. nosilka turnirja je to osma letošnja zmaga v desetih tekmah. Januarja je prav tako v Antalyi osvojila prvi letošnji turnir 15K, na dobri poti proti novemu naslovu je tudi tokrat. V četrtfinalu bo igrala s še eno kvalifikantko, 16-letno Grkinjo Sapfo Sakellaridi.

Izvrstno na mladinskem turnirju ITF 5. ranga, prav tako v Antalyi, igra 16-letni Celjan Jan Dimitrjevič, ki je dosegel še šesto zmago in se uvrstil v četrtfinale. Jan je trikrat zmagal v kvalifikacijah, še tri zmage je dodal v glavnem turnirju. Z izjemo tekme prvega kroga, ko je oddal niz, je vse ostale tekme dobil prepričljivo. V četrtfinalu bo igral s 7. nosilcem, Avstrijcem Aleksandrom Tomasom (760).

V drugem krogu je v Antalyi izpadel 13. nolsilec, prav tako 16-letni Aljaž Jeran (879). S 5-7 6-4 6-2 ga je premagal 2. nosilec, Britanec Harry Lazell (429).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.