prijava_e
Novica

Ta konec tedna OP prvenstvo Zala do 16 let


bm


Ta konec tedna se v Ljubljani in Mengšu odvija OP Zala za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Najboljših tokrat ni, saj zastopajo Slovenijo na kvalifikaciajh za ekipno evropsko zimsko prvenstvo, kjer so začeli z zmago nad Avstrijo, kljub temu pa je turnir fantov dobro zaseden, saj z izjemo prvih štirih igralcev nastopa večina preostalih, ki so na lestvici TS uvrščeni od 5. mesta navzdol. Prvi nosilec turnirja je Nejc Škorjanc, ki je mesto prvega nosilca z uvrstitvijo v četrtfinale tudi potrdil. To je uspelo še šestim drugim nosilcem, izpadel je samo Vanja Joksovič, katerega je s 7-5 6-7(6) 6-3 izločil Tristan Flander. V četrtfinale so se uvrstili še Nikola Puntarič, Jaka Golob, Boris Barjaktarević, David Černe, Andraž Rener in Job Japelj.

Kljub nastopu prve igralke do 16 let Pie Marije Rebec je zasedba deklet tokrat precej slabša, saj sta iz prve deseterice prijavljeni dve igralki, pa tudi sicer je v žrebu samo 24 igralk. V četrtfianle se je uvrstilo šest nosilk in dve nepostavljeni igralki Zala Vnuk, ki je s 6-7(3) 6-2 6-3 premagala Karin Dirnberk in Neja Hadžiselimović, ki je s 7-5 6-4 izločila Špelo Sedej. V četrtfinale so se uvrstile še Pia Marija Rebec, Lija Mumlek, Lara Flerin, Tajda Zalokar, Nika Završki in Eva Muller Uhan.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.