prijava_e
Novica

Matic Špec v drugi krog turnirja v Cancunu


bm


Matic Špec se je na turnirju ITF v mehiškem Cancunu še tretjič zapored uvrstil v glavni turnir in tudi tu v prvem krogu zmagal. V kvalifikacijah je bil dvakrat uspešen, obe srečanji je dobil gladko, s samo po petimi izgubljenimi igrami. V prvem krogu glavnega turnirja je igral z Američanom , 18-letnim Stefanom Leustianom in slavil s 7-5 7-5. Špec, ki na lestvici ATP zaseda 1143. mesto je na zadnjih šestnajstih srečanjih zabeležil 13 zmag in tri poraze. Kar enajst tekem je zmagal v kvalifikacijah. Nasprotnika v drugem krogu še čaka.

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Antalyi uspešno igrata Aljaž Jeran in Jan Dimitrijevič. Oba sta se uvrstila v tretji krog oz. osmino finala, pri čemer je Dimitrijevič dosegel že peto zmago, tri je vknjižil v kvalifikacijah. Jeran je v drugem krogu s 6-7(5) 6-4 6-2 premagal Turka Efa Borana Gulerja, Dimitrijevič je bil s 6-3 6-2 boljši od Bolgara Maxima Khorozova.

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Alžiru je 14-letna Ljubljančanka Ula Jamar v drugem krogu s 3-6 4-6 izgubila z 8. nosilko Francozinjo Lou Baudouin.


Na turnirju TE v kategoriji do 14 let je Eva Cikajlo nastopila v Bukarešti in v uvodnem nastopu s 3-6 4-6 izgubila z domačinko Anamario Federico Oana.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.