prijava_e
Novica

Kaja Juvan uspešna v kvalifikacijah Acapulca, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik izpadli v Dohi


bm


Kaja Juvan je uspešno opravila s kvalifikacijami na turnirju WTA v mehiškem Acapulcu (250.000 $) in se je v glavnem turnirju pridružila Tamari Zidanšek. V drugem krogu kvalifikacij je brez težav s 6-2 6-3 premagala Paragvajko Veronico Cepede Royg.

V glavnem turnirju je dobila zanimivo in premagljivo nasprotnico, 39-letno Američanko Venus Williams. Nekoč prva igralka sveta se danes nahaja na 64. mestu lestvice WTA, letos pa je nastopila samo enkrat in sicer na OP Avstralije v Melbournu, kjer jo je premagala 15-letna Cori Gauff. Za nastop je prejela posebno povabilo.

V Acapulcu bo nastopila tudi Tamara Zidanšek, ki bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Anno Kalinskayo, 111. igralko lestice WTA.


Če bosta obe naši igralki uspešni bomo v drugem krogu spremljali slovenski obračun, ki bo dal potnico v četrtfinale.

Še tretja Slovenka, ki bo nastopila v Acapulcu je Dalila Jakupović, ki pa bo zaigrala samo v konkurenci dvojic. Njena soigralka je Črnogorka Danka Kovinić.

V Dohi je nastope v konkurenci dvojic z zmago začela Andreja Klepač s soigralko Lucie Hradecko iz Češke. S 3:6, 6:3, 10:7 sta premagali Kitajki Shuai Zhang in Saisai Zheng. Izenačeno srečanje sta dobili v match tie brejku v katerem sta zaostajali s 6-7, nato pa sta dobili štiri točke zapored, s tem pa tudi tretji niz in srečanje. Njuni naslednji nasprotnici sta bili 3. igralka sveta v konkurenci dvojic Kristina Mladenovic in njena soigralka 4. na lestvici WTA Timea Babos, zmagovalki OP Avstralije. Drugi nosilki sta slavili s tesnih 4-6 6-3 10-6.

V Dohi je nastopila tudi Katarina Srebotnik, ki je združila moči z Rusinjo Allo Kudryavtsevo. V prvem krogu sta bili njuni nasprotnici Kitajka YingYin Duan in Rusinja Veronika Kudermetova, ki sta bili boljši s 3-6 6-3 10-4.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.