prijava_e
Novica

Kaja Juvan uspešna v kvalifikacijah Acapulca, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik izpadli v Dohi


bm


Kaja Juvan je uspešno opravila s kvalifikacijami na turnirju WTA v mehiškem Acapulcu (250.000 $) in se je v glavnem turnirju pridružila Tamari Zidanšek. V drugem krogu kvalifikacij je brez težav s 6-2 6-3 premagala Paragvajko Veronico Cepede Royg.

V glavnem turnirju je dobila zanimivo in premagljivo nasprotnico, 39-letno Američanko Venus Williams. Nekoč prva igralka sveta se danes nahaja na 64. mestu lestvice WTA, letos pa je nastopila samo enkrat in sicer na OP Avstralije v Melbournu, kjer jo je premagala 15-letna Cori Gauff. Za nastop je prejela posebno povabilo.

V Acapulcu bo nastopila tudi Tamara Zidanšek, ki bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Anno Kalinskayo, 111. igralko lestice WTA.


Če bosta obe naši igralki uspešni bomo v drugem krogu spremljali slovenski obračun, ki bo dal potnico v četrtfinale.

Še tretja Slovenka, ki bo nastopila v Acapulcu je Dalila Jakupović, ki pa bo zaigrala samo v konkurenci dvojic. Njena soigralka je Črnogorka Danka Kovinić.

V Dohi je nastope v konkurenci dvojic z zmago začela Andreja Klepač s soigralko Lucie Hradecko iz Češke. S 3:6, 6:3, 10:7 sta premagali Kitajki Shuai Zhang in Saisai Zheng. Izenačeno srečanje sta dobili v match tie brejku v katerem sta zaostajali s 6-7, nato pa sta dobili štiri točke zapored, s tem pa tudi tretji niz in srečanje. Njuni naslednji nasprotnici sta bili 3. igralka sveta v konkurenci dvojic Kristina Mladenovic in njena soigralka 4. na lestvici WTA Timea Babos, zmagovalki OP Avstralije. Drugi nosilki sta slavili s tesnih 4-6 6-3 10-6.

V Dohi je nastopila tudi Katarina Srebotnik, ki je združila moči z Rusinjo Allo Kudryavtsevo. V prvem krogu sta bili njuni nasprotnici Kitajka YingYin Duan in Rusinja Veronika Kudermetova, ki sta bili boljši s 3-6 6-3 10-4.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.