Kaja Juvan ubranila sedem meč žog in ugnala Venus Williams, zvečer slovenski obračun s prenosom na Sportklubu

Na turnirju WTA v Acapulcu smo dočakali slovenski obračun drugega kroga saj je po Tamari Zidanšek v uvodnem nastopu zmagala tudi Kaja Juvan.

Igrala je z 39-letno Američanko Venus Williams, dvakratno zmagovalko Acapulca in sedemkratno zmagovalko turnirjev za grand slam, in po dveh urah ter osemintridesetih minutah igre slavila s 4-6 7-6(4) 6-2. Kaja je v drugem nizu pri izidu 5-4 za Williamsovo servirala in kar sedemkrat ubranila meč žogo Williamsovi ter izenačila na 5-5, nato pa v tie brejku zanesljivo slavila. V tretjem nizu je bila Kaja veliko boljša in Američanki ni v nobenem trenutku dovolila, da bi jo ogrozila.

Obe igralki sta imeli sicer slab izkoristek drugega servisa, Juvanova 41 %, Williamsova samo 36 %, tako da smo v srečanju videli 13 brejkov. Kaja je izkoristila sedem brejk priložnosti od desetih, Williamsova šest od sedemnajstih. Kaja je ob petih asih naredila eno dvojno napako, Williamsova ob enem asu trinajst dvojnih napak. Zanimivo je, da so ji sodniki kar šestkrat na drugi servis dosodili prestop. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 110-103 v korist naše igralke.

To je kar nerealno.Spomnim se na občutek pri zaostanku 5:4. Res sem hvaležna, da sem lahko zmagala. Verjetno sem ob tem imela tudi nekaj sreče. Pri eni izmed njenih zaključnih žog sem že mislila, da sem žogo poslala izven igrišča. Nato sem pomislila, če se mi je izpolnila ta želja, potem moram dobiti ta tretji niz,” je v intervjuju po tekmi dejala Juvanova, ki se je ob tem spomnila tudi na dvoboj s Sereno Williams: “Proti Sereni sem v Wimbledonu izgubila v tretjem nizu s 6:4. Takrat sem bila res razočarana. Danes se v prvih dveh nizih nisem počutila najboljše. Enostavno sem morala boriti in vesela sem, da mi je uspelo.”

V drugem krogu bomo tako spremljali slovenski obračun. Kaja in Tamara sta se lani pomerili na pesku v Bolu na Braču, kjer je v treh nizih slavila Zidanškova.

Zmagovalki medsebojnega obračuna se zdaj odpira lepa priložnost za vrhunski rezultat saj je v zgornji polovici žreba že izpadla tudi 1. nosilka turnirja, Američanka Sloane Stephens, katero je presenetila 270. igralka sveta, Mehičanka Renata Zarazua. Od nosilk v igri ostaja samo 8. nosilka, Japonka Nao Hibino.

Slovenski obračun bo na sporedu v sredo ob 23. uri, spremljali pa ga bomo lahko na Sportklubu.

V konkurenci dvojic se je v prvem krogu poslovila Dalila Jakupović. S Črnogorko Danko Kovinić sta s 4-6 1-6 izgubili z Japonko Nao Hibino in Britanko Heather Watson.

Še več o srečanju Kaje lahko preberete tukaj

Izjavo Kaje Juvan po tekmi si lahko ogledate tukaj