prijava_e
Novica

Aljaž Bedene v Rotterdamu boljši od šestega igralca sveta Stefanosa Tsitsipasa, v petek ob 16.15 z Aliassimom (prenos Sport klub)


bm


Aljaž Bedene ta teden izvrstno igra na turnirju ATP serije 500 v Rotterdamu. Potem, ko je v prvem krogu brez težav opravil s Fracozom Benoitom Pairom si je v drugem krogu priigral obračun z 2. nosilcem in trenutno šestim igralcem sveta, 21-letnim Grkom Stefanosom Tsitsipasom. Aljaž je odigral še eno izvrstno tekmo in dosegel eno odmevnejših zmag v karieri. Tsitsipasa je premagal s 7-5 6-4 po uri in pol igre. Aljaž je odlično serviral, ob devetih asih in dveh dvojnih napakah je imel izkoristek prvega servisa 81 % in drugega 50 %. V srečanju si je priigral dve brejk priložnosti in obe izkoristil, Tsitsipas je imel pet brejk priložnosti, a mu brejka ni uspelo doseči. V izenačenem obračunu je bil na koncu Bedene boljši za 4 točke (67-63).

Tsitsipas sezone ni začel najbolje saj je na ATP cupu izgubil tekmi s Shapovalovim in Kyrgiosom, premagal pa Alexandra Zvereva, v Melbournu pa se je poslovil v tretjem krogu, ko ga je izločil Miloš Raonić. V Rotterdamu je v prvem krogu v treh nizih premagal Huberta Hurkacza iz Poljske.

Aljaž je najboljši izid do Rotterdama letos dosegel v Dohi, ko je v četrtfinalu turnirja ATP serije 250 izgubil s Stanom Wawrinko. Prejšnji teden je nastopil v Montpellierju, kjer ga je v prvem krogu izločil kasnejši finalist Vasek Pospisil.

V četrtfinalu bo Aljaž igral s še enim igralcem generacije, ki prihaja, 19-letnim Kanadčanom Felixom Uagerjem Aliassimom, 21. igralcem sveta. Aliassime je bil letos polfinalist turnirja ATP v Adelaidu, v Montellierju prejšni teden je v drugem krogu izgubil s Francozom Herbertom, v Rotterdamu pa je v uvodnih dveh nastopih premagal Nemca Jana Lennarda Struffa in Bolgara Grigorja Dimitrova. S Aljažem se doslej še nista pomerila.

"Začel sem malo nervozno, a sem se skozi dvoboj sprostil. Pri pomembnih točkah mi je servis zelo dobro služil in tudi na splošno sem igral tako, kot je treba. Zadovoljen sem predvsem, da sem ostal osredotočen do konca. Zagotovo pa je zmaga proti Stefanosu Cicipasu moja največja do zdaj," je po tekmi povedal Aljaž in dodal:" Felix je vrhunski atlet. Predvsem si želim, da bom osredotočen na svojo igro in da dam vse od sebe."

Izjemnen forhand winner s katerim je Aljaž zaključil tekmo si lahko ogledate tukaj .

Tekma z Aliassimom bo na sporedu v petek ob 16.15 uri, spremljali pa jo bomo lahko na programih Sport kluba.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.