prijava_e
Novica

Hitro slovo Kaje Juvan in Dalile Jakupović v Montereyu, Tamara Zidanšek z Viktorio Azarenka


bm


Dekleta so se iz Acapulca preselila v Monterey, kjer bo prihodni teden naslednji turnir WTA serije International z nagradnim skladom 250.000 $. V Acapulcu so bile v ospredju mlade igralke, saj se je v finale uvrstila sedemnajstletna Kanadčanka Leylah Fernandez, 170. igralka lestvice WTA. Ta je v polfinalu premagala domačinko Renato Zarazua, ki je bila v četrtfinalu boljša od naše Tamare Zidanšek. Tudi v drugem polfinalu je nastopila mladinka, 18-letna Xiyu Wang, v glavni turnir se je prebila iz kvalifikacij, katero pa je premagala Britanka Heather Watson

V Monterreyu so bile v igri tri Slovenke, po kvalifikacijah ostaja le še Tamara Zidanšek, ki je že uvrščena v glavni turnir. Tu se bo v prvem krogu pomerila z Viktorio Azarenka, ki se na igrišča vrača po šestmesečni odsotnosti. Preko kvalifikacij sta glavni turnir poskušali ujeti Kaja Juvan in Dalila Jakupović, a nista bili uspešni.

Kaji Juvan, ki je bila peta nosilka kvalifikacij je žreb v prvem krogu namenil isto nasprotnico kot v prvem krogu Acapulca, 23-letno Argentinko Nadio Podorosko. Juvanova je v Acapulcu zmagala v dveh podaljšanih nizih, tokrat pa se ji je Argentinka, 173. igralka lestvice WTA oddolžila za poraz in jo premagala s 6-4 6-7(8) 6-1.

Srečanje je trajalo dve uri in pet minut, izenačena pa sta bila samo prva dva niza. Obe igralki sta imeli slab izkoristek drugega servisa, tako da smo v srečanju videli 15 brejkov. Juvanova je servis izgubila devetkrat, Podoroska šestkrat. Posebej napet je bil drugi niz v katerem je Juvanova ubranila meč žogo in niz dobila v podaljšani igri z 10-8. S tem je dobila še tretji tie-brejk v njunih dveh obračunih. V tretjem nizu pa je Juvanova povsem popustila in osvojila samo osem točk. Podoroska je izjemno servirala in na svoj servis izgubila samo eno točko, iz treh priložnosti pa je dvakrat Kaji odvzela servis. Pri izidu 1-4 je Kaja zaprosila za pomoč fizioterapevta, a ji to ni prav dosti pomagalo, saj je tudi zadnji dve igri izgubila.

Dalila Jakupović, ki v Acapulcu med posameznicami ni nastopila je igrala z Italijanko, 26-letno levičarko Martino Trevisan, 146. igralko lestvice WTA. Italijanka je bila po uri in pol boljša s 7-6(5) 6-3. Jakupovićeva je petkrat izgubuila svoj začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela trikrat. Ob šestih dvojnih napakah je imela izkoristek drugega servisa zgolj 34 %. Italijanka je bila v seštevku točk boljša s 73-62. Jakupovićeva tako letos ostaja brez zmage na WTA touru.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.