prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek ni izkoristila priložnosti in je obstala v četrtfinalu Acapulca


bm


Na turnirju WTA v Acapulcu (250.000 $) smo ostali brez predstavnic. Tamara Zidanšek, ki je v drugem krogu v slovenskem obračunu premagala Kajo Juvan je v četrtfinalu presenetljivo izgubila z domačinko, 22-letno Renato Zarazua, 270. igralko lestvice WTA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Mehičanka je bila po uri in štiriinštiridesetih minutah igre boljša s 6-2 3-6 6-2. Tamara je v srečanju petkrat izgubila začetni udarec, po dvakrat v prvem in tretjem nizu ter enkrat v drugem nizu, sama si je priigrala tri priložnosti za brejk, izkoristila pa je dve, obe v drugem nizu. Zarazua je odlično servirala in imela izkoristek prvega in drugega servisa 69 %, Tamara prvega 58 in drugega 47 %. Na koncu je bila Zarazua boljša za 14 točk (80-66).

Za Mehičanko je uvrstitev v polfinale daleč najboljši dosežek v karieri. Doslej je zmagala dvakrat na turnirjih ITF, na turnirjih serije WTA pa je nastopila devetkrat in poleg devetih porazov vknjižila dve zmagi.

Četrtfinale je za Tamaro lep dosežek, a gre vendarle za zamujeno priložnost, saj je v žrebu ostala samo sedma nosilka turnirja Britanka Watson, vse druge nosilke pa so se že poslovile.

V Acapulcu je leta 2002 na drugi izvedbi turnirja slavila Katarina Srebotnik, leta 2010 pa je bila med posameznicami finalistka Polona Hercog, med dvojicami pa je z Barbaro Strycovo osvojila turnir.

Tamara je z Arantxo Rus v četrtfinalu izgubila tudi v konkurenci dvojic. S 3-6 6-1 3-10 sta ju premagali Američanka Desirae Krawcczyk in Mehičanka Giuliana Olmos.

Vse tri naše igralke se iz Acapulca selijo v Menterey na naslednji turnir serije International, kjer je Zidanškova že uvrščena v glavni turnir, Juvanova in Jakupovićeva pa bosta, kot kaže zaenkrat prijavna lista, nastopili v kvalifikacijah.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.