prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek ni izkoristila priložnosti in je obstala v četrtfinalu Acapulca


bm


Na turnirju WTA v Acapulcu (250.000 $) smo ostali brez predstavnic. Tamara Zidanšek, ki je v drugem krogu v slovenskem obračunu premagala Kajo Juvan je v četrtfinalu presenetljivo izgubila z domačinko, 22-letno Renato Zarazua, 270. igralko lestvice WTA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Mehičanka je bila po uri in štiriinštiridesetih minutah igre boljša s 6-2 3-6 6-2. Tamara je v srečanju petkrat izgubila začetni udarec, po dvakrat v prvem in tretjem nizu ter enkrat v drugem nizu, sama si je priigrala tri priložnosti za brejk, izkoristila pa je dve, obe v drugem nizu. Zarazua je odlično servirala in imela izkoristek prvega in drugega servisa 69 %, Tamara prvega 58 in drugega 47 %. Na koncu je bila Zarazua boljša za 14 točk (80-66).

Za Mehičanko je uvrstitev v polfinale daleč najboljši dosežek v karieri. Doslej je zmagala dvakrat na turnirjih ITF, na turnirjih serije WTA pa je nastopila devetkrat in poleg devetih porazov vknjižila dve zmagi.

Četrtfinale je za Tamaro lep dosežek, a gre vendarle za zamujeno priložnost, saj je v žrebu ostala samo sedma nosilka turnirja Britanka Watson, vse druge nosilke pa so se že poslovile.

V Acapulcu je leta 2002 na drugi izvedbi turnirja slavila Katarina Srebotnik, leta 2010 pa je bila med posameznicami finalistka Polona Hercog, med dvojicami pa je z Barbaro Strycovo osvojila turnir.

Tamara je z Arantxo Rus v četrtfinalu izgubila tudi v konkurenci dvojic. S 3-6 6-1 3-10 sta ju premagali Američanka Desirae Krawcczyk in Mehičanka Giuliana Olmos.

Vse tri naše igralke se iz Acapulca selijo v Menterey na naslednji turnir serije International, kjer je Zidanškova že uvrščena v glavni turnir, Juvanova in Jakupovićeva pa bosta, kot kaže zaenkrat prijavna lista, nastopili v kvalifikacijah.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.