prijava_e
Novica

Blaž Rola obstal v četrtfinalu Bengalurja


bm


Blaž Rola je odlično nastopil na ATP challengerju v indijskem Bengalurju (164K), kjer se je uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-3 6-3 premagal domačina, 8. nosilca Sumita Nagala. Blaž je odlično serviral, na prvi servis dobil šestindvajset od tridesetih točk, v srečanju pa ob osmih doseženih asih enkrat izgubil svoj začetni udarec. Nasprotniku ga je odvzel štirikrat, na koncu pa je bil tudi prepričljivo boljši v osvojenih točkah (64-43). Za zmago je potreboval uro in trinajst minut. Blaž je prvič letos dosegel dve zmagi v glavnem turnirju in se tudi prvič uvrstil v četrtfinale

Tu je igral z 2. nosilcem, 28-letnim Stefanom Travaglio, 86. igralcem lestvice ATP, ki se letos že lahko pohvali s finalom na challengerju v Bendigu. To je bil njun tretji medsebojni obračun. Prvega je leta 2014 dobil Italijan, drugega lani v kvalifikacijah Wimbledona Rola, tokrat pa je bil po nekaj manj kot dveh urah igre ponovno boljši Italijan. Travaglia je slavil s 6-4 4-6 6-2.

Italijan je bil tokrat boljši pri izvedbi začetnega udarca. Ob desetih doseženih asih je naredil šest dvojnih napak, Blaž je nabral ob devetih doseženih asih sedem dvojnih napak. Travaglia je imel izkoristek prvega servisa 79 %( Blaž 67) in izkoristek drugega servisa 53 % (Blaž 39). Italijan je dosegel pet brejkov iz petnajstih poskusov, Rola tri brejke iz desetih poskusov. Na koncu je bil Travaglia v seštevku točk boljši s 100-87.

Blaž bo na lestvici ATP pridobil osem mest in bo prihodnji teden okrog 140. mesta. Uvrstitev v četrtfinale mu je prinesla 25 ATP točk in 4.380 $ denarne nagrade.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.