prijava_e
Novica

Aljaž Bedene za las prekratek v obračunu z Aliassimom


bm


Aljaž Bedene je nastope na ATP turnirju serije 500 v Rotterdamu po izvrstnih nastopih končal v četrtfinalu. Tu ga je v izenačenem obračunu ugnal 19-letni kanadski teniški up Felix Auger Aliassime, 21. igralec lestvice ATP. Spremjali smo izvrsten teniški obračun s številnimi lepimi potezami obeh igralcev. V prvem nizu je bila odločilna deseta igra, v kateri je Aliassime izkoristil eno dveh priložnosti za brejk v prvem nizu. Aljaž je pri zaostanku 4-5 serviral za izenačenje na 5-5, na svoj servis povedel s 40-0, nato pa ob eni dvojni napaki izgubil pet točk zapored in s tem deseto igro in prvi niz.

V drugem nizu je bolje začel Kanadčan, ki je z brejkom povedel z 2-1, a je Aljaž v peti igri dosegel re-brejk in stvari postavil na izhodišče. Do konca drugega niza sta igralca dokaj zanesljvo dobivala svoj začetni udarec, tako da je o zmagovalcu odločala podaljšana igra. V tej je po izjemno odigrani točki do prvega mini brejka in vodstva s 4-2 prišel Aljaž, ki si je pri izidu 6-5 priigral tudi zaključno žogo za drugi niz. Aliassime je nato svoja servisa z winnerjem in asom spremenil v prvo meč žogo in jo tudi izkoristil, saj je Aljaž izgubil svoj začetni udarec.

Aliassime je v srečanju dosegel 10 asov, Aljaž 3, oba igralca sta naredila po eno dvojno napako, izkoristek servisa pa sta imela 70% oz. 68 %. Na koncu je bil Aliassime boljši za štiri točke.

Aljaž Bedene bo na lestvici ATP pridobil okrog 6 mest in bo prihodnji teden s 46. mestom na robu svoje najvišje uvrstitve na lestvici v karieri. Uvrstitev v četrtfinale mu je prinesla 90 ATP točk in 55.000 $ denarne nagrade.

Prihodnji teden bo nastopil na turnirju serije 250 v Marseillu, kjer bo zasedba prav tako izvrstna s Tsitsipasom, Goffinom, Medvedevim, Aliassimom, Sinnerjem in drugimi.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.