prijava_e
Novica

Aljaž Bedene v Marseillu poražen v drugem krogu


bm


Aljaž Bedene, ki je letošnjo sezono začel zelo dobro je na turnirju ATP serije 250 v Marseillu nastope končal v drugem krogu. Nekoliko presenetljvo ga je s 7-6(6) 6-4 ugnal domačin, 35-letni Gilles Simon, ki je na lestvici ATP uvrščen na 58. mesto. Srečanje je trajalo uro in enainpetdeset minut, za Aljaža pa sta bili usodni dve neizkoriščeni set žogi v prvem nizu ter izguba servisa v prvi igri drugega niza.

V prvem nizu sta oba igralca dosegla po en brejk. Prvi si je prednost priigral Aljaž, ko je v peti igri odvzel servis nasprotniku. Simon je re-brejk dosegel v osmi igri, ko je z odvzemom servisa Aljažu izid izenačil na 4-4. V podaljšani igri je bil Aljaž ves čas v prednosti , vodil je s 5-3 in 6-4, ko je imel na nasprotnikov servis prvo priložnost za brejk, pri izidu 6-5 pa še eno na svoj servis. Nobene ni izkoristil, Simon je dobil štiri točke zapored in tie brejk z 8-6. V drugem nizu je v prvi igri Aljaž na svoj servis povedel s 40-0, nato pa izgubil štiri točke zapored in s tem servis. To je bil tudi edini brejk v drugem nizu v katerem si nato Aljaž do konca niza ni priigral nobene brejk priložnosti in Simon je drugi niz dobil s 6-4. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 75-72 v korist Francoza.

To je bil Aljažev četrti obračun s Simonom in prvi poraz. Pred tem ga je premagal na turnirjih Winston Salemu pred štirimi leti, lani pa je bil boljši v Metzu in na Dunaju. Tako kot tokrat v vseh primerih na trdi podlagi.

Ker je bil lani v tem času Aljaž polfinalist na turnirju serije 500 v Riu bo poraz vplival tudi na njegovo uvrstitev na lestvici ATP na kateri bo izgubil 14 mest in bo prihodnji teden zdrsnil na 61. mesto.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.