Maja Radišič osvojila OP Petrol 18 v Medvodah, v Krškem zmagal Lun Obrul

V Medvodah se je končalo OP Petrol 18 za dekleta. V konkurenci dvanajstih igralk je bila najboljša tretja nosilka Maja Radišič (TKVal). V finalu je s 6-7(5) 6-3 6-3 premagala prvo nosilko Pio Poglajen (AsLit).

Precej bolje je bil zaseden turnir fantov v Krškem, kjer je nastopilo 33 igralcev. Spremljali smo zanimive obračune in zaključek brez prvega in drugega nosilca turnirja. Prvopostavljenega Žigo Kovačiča je s 3-6 7-6(3) 6-3 ugnal nepostavljeni Jaka Protič Žakelj (Br-Mb), a je tudi on ostal brez zaključnih obračunov, saj ga je v četrtfinalu nato z 2-6 7-5 6-4 izločil peti nosilec Grega Sevšek (Krško). Drugega nosilca Taja Dolenca (TKMed) je v drugem krogu s 6-0 6-0 premagal nepostavljeni Grega Grebenšek (Maja), ki je odlično nadaljeval in v četrtfinalu s 6-1 7-5 izločil še osmega nosilca Davida Černeta (Tabre). Preostala polfinalista sta bila Lun Obrul (ŽtkMb) in Gordan Fran Mileusnič (ŽtkMb). V polfinalnih obračunih je Obrul s 6-4 6-4 premagal Grebenška, Secšek pa s 6-1 7-5 Mileusniča. Finalni obračun je s 6-2 6-2 dobil Lun Obrul.

V konkurenci dvojic so se v finale uvrstili Grega Grebenšek in Jaka Protič Žakelj ter Luka Houška in David Černe. Zanesljivo sta s 6-1 6-0 slavila Gregor Grebenšek (Maja) in Jaka Protič Žakelj (Br-Mb).