prijava_e
Novica

Aljaž Bedene ta teden v imenitni družbi v Rotterdamu (spremljajte prenos na SK1 od približno 15.30 dalje)


bm


Aljaž Bedene bo prihodnji teden nastopil na ATP turnirju serije 500 v Rotterdamu. Turnir z nagradnim skladom 2.155.295 € je imenitno zaseden saj bodo med drugimi nastopili TOP 10 igralci Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Roberto Bautista Agut, David Goffin, pa tudi Stan Wawrinka, Gael Monfils in drugi.

Bedene se bo v prvem krogu pomeril s starim znancem Francozom Benoitom Pairom, ki trenutno zaseda 19. mesto na lestvici ATP. To bo že njun deseti medsebojni obračun, zadnja dva, ki sta ju odigrala na trdi podlagi, je dobil Bedene. V letu 2019 sta se pomerila trikrat, vsi trije obračuni od katerih je dva dobil Aljaž pa so se končali po treh v Marakešu in Metzu oz. petih nizih na OP ZDA.

Oba igralca sta prejšnji teden na turnirjih ATP izgubila uvodni tekmi. Bedeneta je v Monpellierju premagal Vasek Pospisil, Paire je v Puneju izgubil z Italijanom Robertom Marcoro, ki je bil v kvalifikacijah usoden tudi za Blaža Rolo.

Blaž Kavčič se je iz Avstralije preselil v Indijo, kjer bo nastopil na močnem ATP challengerju z nagradnim skladom 162.000 $ v Bengaluru. Blaž na lestvici ATP po solidnem začetku sezone zaseda 281. mesto. V prvem krogu se je pomeril s 23-letnim Indijcem Sasijem Kumarjem Mukundom, 263. igralcem lestvice ATP. To je bil njun drugi medsebojni obračun, prvega je lani na turnirju v Bangaloreju po predaji Blaža dobil Indijec, ki je zmagal tudi tokrat. Boljši je bil z 2-6 6-3 6-4. Blaž je prejšnji teden igral na challengerju v Launcestonu in v drugem krogu izgubil z Lorenzom Giustinom.

Na turnirjih ITF (15K) bodo v kvalifikacijah nastopili Matic Dimic in Maj Tomac v Heraklionu ter Matic Špec v Cancunu. V Heraklionu sta za nastop prijavljena tudi Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija, v Cancunu je prijavljen Tomas Lipovšek Puches.

Na turnirju ITF (25K) v Trnavi je v kvalifikacijah prijavljena Nika Radišič.

Na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v nemškem Oberhachingu je v kvalifikacijah nastopil Gal Emeršič Potočnik in s 4-6 7-6(3) 2-10 izgubil z Nemcem Leonom Bergom.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.