prijava_e
Novica

Fantje v kvalifikacijah Winter cupa do 16 let izgubili odločilno srečanje za napredovanje na zaključni turnir in osvojili četrto mesto


bm


Kot zadnja slovenska ekipa v kvalifikacijah za nastop na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu v češkem Rakovniku nastopa ekipa fantov do 16 let. Pod vodstvom Denisa Bovhana Slovenijo zastopajo Matic Križnik, Maj Premzl in Bor Artnak. V močni konkurenci ekip, katerih igralci so rangirani med najboljših 100 igralce v Evropi so naši fantje prvo tekmo igrali s tretjimi nosilci, ekipo Avstrije. Odigrali so odlično in severne sosede premagali s 3-0. Slovenijo je v vodstvo popeljal Bor Artnak, ki je s 6-4 7-6(2 premagal Marka Milosavljevića, drugo točko je priigral Maj Premzl, ki je s 6-4 6-3 ugnal najboljšega Avstrijca, 17. igralca lestvice TE, Jana Kobierskega, v tretji tekmi pa sta Artnak in Premzl s 7-6(10) 6-4 premagala Kobierskega in Milosavljevića.

V polfinalu so igrali z drugimi nosilci Rusi, ki so v prvem krogu z 2-0 izločili Hrvate. Zmaga proti Rusom bi naši ekipi prinesla uvrstitev na zaključni turnir, poraz pomeni tekmo za tretje mesto.

Kljub temu, da na evropskih teniških lestvicah med našimi in ruskimi igralci ni velikih razlik našim fantom ni uspelo in so tekmo izgubili z 0-2. Drugi ruski igralec Arthur Kukasian je s 6-4 6-3 premagal Bora Artnaka, z 31. mestom na lestvici TE prvi ruski igralec Konstantin Zhzhenov je bil s 7-5 6-4 boljši od Maja Premzla. Tekma dvojic ni bila odigrana.

Naši fantje so se borili za končno tretje mesto in s Poljaki izgubili z 0-3. Turnir so tako končali na četrtem mestu.

Vse rezultate najdete tukaj

Več o nastopih mladinskih ekip preberite tukaj .
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.