prijava_e
Novica

Na Winter cupu 2020 do 12 let dečki z drugim mestom med najboljših osem ekip v Evropi, deklice na koncu pete


bm


Izjemen uspeh je po sušnih letih naših fantovskih ekip na kvalifikacijskem turnirju za nastop na zaključnem zimskem ekipnem evropskem prvenstvu dosegla naša ekipa dečkov do 12 let. Po zmagi v prvem krogu nad Hrvaško s 3-0 si bili Žiga Šeško, Svit Suljić in Luka Petrović danes z 2-1 boljši še od ekipe Švice in so se uvrstili v finale turnirja v Neudorflu, to pa pomeni, da so tudi že uvrščeni na zaključni turnir najboljših osmih ekip, ki bo potekal od 14. do 16. februarja v češki Veski.

Izjemno razburljiv dvoboj s Švicarji je začel Svit Suljić in v tekmi drugih igralcev obeh ekip s 6-4 2-6 6-2 premagal Alexa Bergomija. V obračunu prvih igralcev je Thomas Gunzinger s 6-3 6-0 premagal Žigo Šeška, o zmagovalcu in s tem potniku na zaključni turnir pa je odločal obračun dvojic. Selektor Marko Por se je odločil za dvojico Luka Petrović in Svit Suljić in z izbiro zadel saj sta naša igralca najboljša Švicarja Gunzingerja in Bergomija premagala z 1-6 6-3 10-7.

Za prvo mesto na turnirju, kar pa bil je bilo zgolj prestižnega pomena, so se naši dečki borili z ekipo Romunije, ki je z 2-1 premagala Avstrijo. Romuni so bili boljši s 3-0.

Čestitamo za uvrstitev na zaključni turnir in srečno v Veski!

Vse rezultate najdete TUKAJ

Deklice so igrale za končno peto mesto na kvalifikacijskem turnirju z ekipo Hrvaške in zmagale z 2-0. Rezultate najdete TUKAJ
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.