prijava_e
Novica

Nina Potočnik finalistka turnirja ITF v Antalyi


bm


Nina Potočnik nadaljuje z dobrimi igrami na turnirju ITF (15K) v Antalyi, kjer se je še drugič letos uvrstila najmanj v finale.

V četrtfinalu je po uri in četrt igre s 6-1 6-3 premagala 16-letno grško kvalifikantko Sapfo Sakellaridi, v polfinalu pa zmagoviti niz nadaljevala z zmago 6-2 7-6(3) nad 4. nosilko, 22-letno Kolumbijko Mari Fernando Herazo Gonzalez (WTA 515).

V drugem finalu letos bo igrala s 26-letno Bolgarko Julio Stamatovo, 678. igralko lestvice WTA. Doslej sta se srečali enkrat in sicer je leta 2017 v Mariboru slavila Potočnikova.

Ta na lestvici WTA kot peta Slovenka zaseda 420. mesto. Z zmago v polfinalu je dosegla letošnjo deseto zmago na enajstih srečanjih in si bo popravila tudi uvrstitev na lestvici WTT. Slednja z uvrstitvijo med najboljše omogoča nastope na močnejših turnirjih, na katerih se deli tudi večja pogača denarja in točk.

Potočnikova je bila leta 2018 najvišje v karieri na 359. mestu lestvice WTA in ob dobrem nadaljevanju sezone bo imela kmalu priložnost to uvrstitev izboljšati.

V Antalyi nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer je moči združila s Hrvatico Silvijo Njirić s katero sta drugi nosilki turnirja in resni kandidatki za osvojitev naslova. Četrtfinalno srečanje sta dobili brez boja, v polfinalu pa bosta igrali s Kitajkama Guo Meiqi in Han Jiangxue.
Potočnikova je doslej v karieri med dvojicami stala na zmagovalni stopnički šestkrat, nazadnje leta 2018 na turnirju 25K v Podgorici. V posamični konkurenci je ob letošnjem dva naslova osvojila še leta 2017.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.