prijava_e
Novica

Naši mladinci in mladinke na Švedskem, Slovaškem, v Estoniji, Avstriji in v Alžiriji


bm


Na turnirju ITF v švedskem Kramforsu, turnir je 4. ranga, nastopajo štirje slovenski igralci in dve igralki. V glavni turnir fantov sta že uvrščena Maj Premzl in Gal Emeršič Potočnik, pot do tja pa v kvalifikacijah iščeta Lun Obrul in Jan Dimitrijevič. Pri dekletih sta v glavni turnir uvrščeni Petja Drame in Nika Strašek.

Jan Dimitrijevič je bil prvi nosilec kvalifikacij in je nastope začel z zmago. S 4-6 7-5 10-5 je premagal domačina Gustava Hasslegrena, v drugem krogu je nato s 4-6 4-6 izgubil z Švedom Henrikom Bladeliusom. . Bolj uspešen je bil Lun Obrul, ki je v prvem krogu s 6-4 4-6 10-7 premagal domačina Albina Janssona, v drugem pa s 6-2 6-0 Šveda Emilia Zielkowskega. Za nastop v glavnem turnirju mora zmagati še enkrat, čaka pa ga obračun s Švedom Eldinom Nokićem.

Na turnirju ITF 4. ranga v Alžiru je bila v kvalifikacijah uspešna Ula Jamar. S 7-5 2-6 10-3 je premagala Švicarko Lizanne Mordig in se uvrstiula v glavni turnir.

Na turnirju ITF 3. ranga v Trnavi sta v kvalifikacijah nastopila Blaž Vidovič in Tara Gorinšek. Vidovič, prvi nosilec kvalifikacij je v drugem krogu s 6-2 6-4 premagal Čeha Lukasa Janoušeka, Gorinškova je bila s 6-1 6-0 boljša od Čehinje Anne Panchartek.

Na turnirju ITF 5. ranga v Talinnu je nastopil Aljaž Kirbiš in v prvem krogu kvalifikacij s 5-7 6-4 6-10 izgubil s Fincem Axelom Erikssonom.

Na turnirju TE do 14 let v avstrijskem Bad Waltersdorfu sta bili v kvalifikacijah pri deklicah uspešni Lija Mumlek in Lara Flerin, ki sta se uvrstili v glavni turnir, izgubili sta Michelle Pernat in Alja Širovnik

V glavnem turnirju bodo poleg njiju nastopile Eva Cikajlo, Pia Petelinšek, Maribel Križaj, Ana Tara Praček in Nala Kovačič.

Pri dečkih bodo nastopili Paolo Angeli, Nal Sok, Marko Požonec, Matic Hribar, Luka Videnovič in Luka Albreht.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.