prijava_e
Novica

Ekipa dečkov do 12 let na Winter cupu po zmagi nad Francijo danes v boj za naslov evropskih prvakov


bm


Še en izjemen rezultat so pod vodstvom Marka Pora dosegli naši teniški igralci v kategoriji do 12 let.

Na finalnem turnirju ekipnega zimskega evropskega prvenstva v Veski na Češkem so v prvem krogu s 3-0 premagali vrstnike iz Rusije, v drugem pa so bili z 2-1 boljši še od ekipe Francije in se bodo v nedeljo borili za naslov evropskih prvakov.

Slovenijo je v tekmi z Rusijo v vodstvo z 1-0 povedel Svit Suljič, ki je s 6-3 6-1 premagal Antona Kartseva. Drugo posamično točko je Sloveniji priigral Žiga Šeško z zmago 2-6 6-2 6-2 nad Pavlom Skvotcovim, za popoln uspeh pa sta poskrbela Svit Suljić in Luka Petrović, ki sta v tekmi dvojic s 3-6 6-4 10-5 premagala Alana Aiukhanova in Antona Kartseva.

Drugo tekmo so naši dečki igrali z ekipo Francije, ki je z 2-1 odpravila domačine Čehe. Prvi je nastopil Svit Suljić, ki je po izgubljenem prvem nizu s 4-6 ter zaostanku z 0-3 v drugem nizu zaradi zvina gležnja srečanje predal in je žal že končal z nastopi. V tekmi obeh prvopostavljenih igralcev je presenetil Žiga Šeško, ki je Francoza Lennya Couturierja po dveh urah igre premagal s 4-6 6-3 6-3. O zmagovalcu je odločala tekma dvojic v kateri sta slovenske barve branila Luka Petrović in Žiga Šeško. Ob podpori navijačev sta naša igralca slavila s 6-4 6-4 in slovenski ekipi priigrala finale oz. tekmo za prvo mesto na zimskem evropskem prvenstvu.

Naši nasprotniki bodo Italijani, ki so v prvem krogu z 2-1 premagali Bolgare, v polfinalu pa prav tako z 2-1 še Nizozemce.

Uvrstitev v finale predstavlja enega največjih uspehov slovenskega mladinskega tenisa v tej starostni kategoriji.

Rezultate srečanj najdete tukaj

Več o nastopih mladinskh selekcij preberite tukaj .
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.