Ekipa dečkov do 12 let na Winter cupu po zmagi nad Francijo danes v boj za naslov evropskih prvakov

Še en izjemen rezultat so pod vodstvom Marka Pora dosegli naši teniški igralci v kategoriji do 12 let.

Na finalnem turnirju ekipnega zimskega evropskega prvenstva v Veski na Češkem so v prvem krogu s 3-0 premagali vrstnike iz Rusije, v drugem pa so bili z 2-1 boljši še od ekipe Francije in se bodo v nedeljo borili za naslov evropskih prvakov.

Slovenijo je v tekmi z Rusijo v vodstvo z 1-0 povedel Svit Suljič, ki je s 6-3 6-1 premagal Antona Kartseva. Drugo posamično točko je Sloveniji priigral Žiga Šeško z zmago 2-6 6-2 6-2 nad Pavlom Skvotcovim, za popoln uspeh pa sta poskrbela Svit Suljić in Luka Petrović, ki sta v tekmi dvojic s 3-6 6-4 10-5 premagala Alana Aiukhanova in Antona Kartseva.

Drugo tekmo so naši dečki igrali z ekipo Francije, ki je z 2-1 odpravila domačine Čehe. Prvi je nastopil Svit Suljić, ki je po izgubljenem prvem nizu s 4-6 ter zaostanku z 0-3 v drugem nizu zaradi zvina gležnja srečanje predal in je žal že končal z nastopi. V tekmi obeh prvopostavljenih igralcev je presenetil Žiga Šeško, ki je Francoza Lennya Couturierja po dveh urah igre premagal s 4-6 6-3 6-3. O zmagovalcu je odločala tekma dvojic v kateri sta slovenske barve branila Luka Petrović in Žiga Šeško. Ob podpori navijačev sta naša igralca slavila s 6-4 6-4 in slovenski ekipi priigrala finale oz. tekmo za prvo mesto na zimskem evropskem prvenstvu.

Naši nasprotniki bodo Italijani, ki so v prvem krogu z 2-1 premagali Bolgare, v polfinalu pa prav tako z 2-1 še Nizozemce.

Uvrstitev v finale predstavlja enega največjih uspehov slovenskega mladinskega tenisa v tej starostni kategoriji.

Rezultate srečanj najdete tukaj

Več o nastopih mladinskh selekcij preberite tukaj .