prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek z zmago nad Kajo Juvan v četrtfinale Acapulca


bm


V Acapulcu smo na turnirju WTA spremljali slovenski obračun drugega kroga med 22-letno Tamaro Zidanšek in tri leta mlajšo Kajo Juvan. Še drugič v drugem medsebojnem obračunu je bila boljša Zidanškova, ki je v uri in petnajstih minutah zmagala s 6-2 6-2.

Zidanškova je tekmo odigrala odlično, z relativno malo neprisiljenimi napakami in odličnim serviranjem. V srečanju ni izgubila začetnega udarca, sama ga je Juvanovi odvzela štirikrat, po dvakrat v vsakem nizu. Juvanova je tokrat naredila preveč neprisiljenih napak, pa tudi servis danes ni bil njeno najmočnejše orožje, tako da v nobenem trenutku ni ogrozila zelo zanesljive Zidanškove. Ta je bila ob koncu srečanja v osvojenih točkah boljša s 73-52 in si je priigrala prvo uvrstitev v četrtfinale letos.

Zidanškova bo v četrtfinalu igrala s povabljenko na turnir, domačinko, 270. igralko sveta Renato Zarazua, ki je v prvem krogu izločila 1. nosilko Sloane Stephens, v drugem pa je bila s 4-6 7-5 6-0 boljša od Američanke Katie Volynets, ki na lestvici WTA zaseda 384. mesto in je prav tako nastopila s posebnim povabilom. Zidanškova ob formi, kakršno je prikazala na uvodnih dveh srečanjih ne bi smela imeti resnih težav z napredovanjem v polfinale.

Dobro je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Arantxo Rus iz Nizozemske s 6-1 3-6 10-5 premagali Švedinjo Cornelio Lister in Rusinjo Yano Sizikovo ter se uvrstili v četrtfinale.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.