prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek z zmago nad Kajo Juvan v četrtfinale Acapulca


bm


V Acapulcu smo na turnirju WTA spremljali slovenski obračun drugega kroga med 22-letno Tamaro Zidanšek in tri leta mlajšo Kajo Juvan. Še drugič v drugem medsebojnem obračunu je bila boljša Zidanškova, ki je v uri in petnajstih minutah zmagala s 6-2 6-2.

Zidanškova je tekmo odigrala odlično, z relativno malo neprisiljenimi napakami in odličnim serviranjem. V srečanju ni izgubila začetnega udarca, sama ga je Juvanovi odvzela štirikrat, po dvakrat v vsakem nizu. Juvanova je tokrat naredila preveč neprisiljenih napak, pa tudi servis danes ni bil njeno najmočnejše orožje, tako da v nobenem trenutku ni ogrozila zelo zanesljive Zidanškove. Ta je bila ob koncu srečanja v osvojenih točkah boljša s 73-52 in si je priigrala prvo uvrstitev v četrtfinale letos.

Zidanškova bo v četrtfinalu igrala s povabljenko na turnir, domačinko, 270. igralko sveta Renato Zarazua, ki je v prvem krogu izločila 1. nosilko Sloane Stephens, v drugem pa je bila s 4-6 7-5 6-0 boljša od Američanke Katie Volynets, ki na lestvici WTA zaseda 384. mesto in je prav tako nastopila s posebnim povabilom. Zidanškova ob formi, kakršno je prikazala na uvodnih dveh srečanjih ne bi smela imeti resnih težav z napredovanjem v polfinale.

Dobro je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Arantxo Rus iz Nizozemske s 6-1 3-6 10-5 premagali Švedinjo Cornelio Lister in Rusinjo Yano Sizikovo ter se uvrstili v četrtfinale.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.