Nina Potočnik z zmago v Antalyi do drugega naslova na turnirjih ITF letos

Odlično je teniško sezono 2020 odprla 23-letna Ptujčanka Nina Potočnik. V Antalyi je osvojila še drugi naslov na turnirjih ITF letos, skupaj pa četrtega v karieri.

V finalu je v uri in osemnajstih minutah s 6-3 6-2 premagala 26-letno bolgarsko levičarko Julio Stamatovo, ki na lestvici WTA zaseda 678. mesto. Potočnikova je bila prepričljivo boljša. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila dvakrat, na koncu pa je bila v osvojenih točkah boljša s 67-45.

Za Nino Potočnik, ki je na lestvici WTA kot peta Slovenka uvrščena na 420. mesto, najvišje v karieri je bila na 359. mestu leta 2018, je to četrti naslov v karieri na turnirjih serije ITF. Dva naslova je osvojila leta 2017, ko je slavila na turnirju 15K v Hammametu in na turnirju 25K v Trbižu, poleg tega je bila še trikrat finalistka na turnirjih 15K in enkrat na turnirju 25 K. V naslednjem letu je nastopala večinoma na turnirjih 25 K in se enkrat uvrstila v finale. V tem letu je s 359. mestom dosegla tudi najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, sezono pa je končala kot 373. igralka sveta. V sezoni 2019 je nastopila na dvanajstih turnirjih z nagradnim skladom 25K in na dveh turnirjih 60K, najboljši izid pa je bil finale na turnirju 25K v Bytomu na Poljskem. V tem letu je zabeležila 13 zmag in 14 porazov.

Leto 2020 je začela ponovno na turnirjih nižjega ranga in zmagala v Antalyi, na drugem turnirju 25K v Trnavi je tekmo prvega kroga predala, na tretjem turnirju pa je bila ta teden ponovno najboljša. Letos je zabeležila 10 zmag in en poraz.

Čestitamo!