prijava_e
Novica

Matic Špec v glavni turnir v Cancunu, Blaž Kavčič končal nastope v Launcestonu,





Na turnirju ITF v mehiškem Cancunu (15K) se je uspešno prebil skozi kvalifikacije Matic Špec. To mu je uspelo že prejšnji teden, a je nato izgubil v prvem krogu glavnega turnirja. Ta teden je v prvem krogu s 6-3 6-2 premagal 23-letnega Američana Tobya Boyerja, v drugem je bil s 6-4 7-6(2) boljši od Brazilca Fernanda Yamacita, v zadnjem pa s 7-5 6-1 še od Izraelca Jordana Hassona. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s kvalifikantom Ajeetom Raijem iz Nove Zelandije.

Blaž Kavčič je nastope na avstralski turneji ta teden nadaljeval na ATP challengerju v Launcestonu (54K). Blaž je na novi lestvici ATP pridobil 28 mest in je ta teden na 281. mestu.

V prvem krogu glavnega turnirja je bil njegov nasprotnik Japonec Rio Noguchi, 425. igralec lestvice ATP. Japonec je doslej v karieri na turnirjih serije challenger v glavnih žrebih dosegel skupaj štiri zmage in na peto bo moral tudi po tem nastopu še počakati. Blaž je bil namreč boljši s 6-2 7-5 in se je uvrstil v drugi krog, kjer se je meril s 4. nosilcem, 28-letnim Italijanom Lorenzom Giustinom, 158. igralcem lestvice ATP. Giustino je bil boljši z 0-6 7-5 7-6(7), Blaž pa je izpustil poriložnost za novo lepo uvrstitev. Po zmagi v prvem nizu je namreč v drugem z brejkom povedel s 3-0, nato pa je Italijan zaigral bolje in drugi niz dobil s 7-5. V tretjem, povsem izenačenem nizu, v katerem sta oba igralca dosegla po en brejk in osvojila po 46 točk je prvi prišel do brejka Italijan in povedel s 4-2, a se je Blaž že v naslednji igri z re-brejkom vrnil v igro. V podaljšani igri je nato najprej ubranil dve meč žogi nasprotnika, ki je vodil s 6-4, nato dobil tri točke zapored in povedel s 7-6 ter imel zaključno žogo, a je ni izkoristiil. Naslednje tri točke so šle Giustinu, ki je tie brejk dobil z 9-7.

Blaž je nastopil še v konkurenci dvojic, kjer sta z Egipčanom Mohamedom Safwatom izgubila uvodno srečanje.

V kvalifikacijah turnirja ITF v Monastiru v Tuniziji (15K) sta se preizkušali Tina Cvetkovič in Tara Katarina Milić. Obe sta izgubili uvodno srečanje kvalifikacij.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.