V soboto našim ekipam na Winter cupu ni šlo, vse tri so izgubile in ostale brez zaključnega turnirja

Na kvalifikacijah za nastop na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu (Einter cups) danes naše ekipe niso imele dobrega dne saj so vse tri izgubile.

Po presenetljivi zmagi deklet do 16 let proti Hrvaški so se naša dekleta danes borila za napredovanje v finale in s tem na zaključni turnir z vrstnicami iz Poljske.
/br> Rozalija Gruszczynska, 111. igralka lestvice TE do 16 let je s 6-1 6-1 premagala Ano Lanišek (393), presenetiti pa ni uspela niti Petja Drame (74), ki je s prvo Poljakinjo (83) Zuzzano Kubacha izgubila s 6-7(5) 1-6. V tekmi dvojic bo priložnost dobila še Maša Viriant. Naše igralke so tako izgubile možnost za napredovanje na zaključni turnir, za končno tretje mesto pa bodo igrale z ekipo Češke ali Slovaške.

Manj konkurenčni sta bili naši ekipi dečkov in deklic do 14 let. Dečki so v Bariju v prvem srečanju izgubili s Turčijo z 0-3, v razigravanju pa so bili danes od njih boljši še Madžari, ki po tekmah posameznikov vodijo z 2-0. Lorant Gyori je s 6-2 2-6 6-4 ugnal Vida Moharja, Kornel Halmos je bil s 6-2 2-6 6-4 boljši od Luke Videnoviča. V tekmi dvojic bosta nastopila Vid Mohar in Marko Požonec. Naši dečki bodo za končno sedmo mesto igrali z ekipo Srbije ali Velike Britanije.

Deklice tudi v drugo niso bile uspešne. Izgubile so še obračun s Turčijo in tako se bodo tudi one borile za končno 7. mesto. Deniz Turan je s 6-4 2-6 6-4 premagala Nalo Kovačič, Ela Sekmen je bila s 6-4 6-2 boljša od Ane Tare Praček. Med dvojicami bosta nastopili Lija Mumlek in Ana Tara Praček. Za sedmo mesto bodo naše deklice igrale z zmagovalkami srečanja med Italijo in Švedsko.