Kaja Juvan v finale kvalifikacij v Acapulcu, Blaž Rola poražen v Dubaju, Polona Hercog izgubila v Dohi

Na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v mehiškem Acapulcu v kvalifikacijah nastopa Kaja Juvan. V prvem krogu je igrala z Argentinko Nadio Podorsko, 173. igralko letvice WTA. Slednja je v začetku sezone v dobri formi saj je zmagala na dveh turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ in bila polfinalistka na turnirju 125 K konec januarja. Letos je zabeležila 14 zmag in en poraz. Drugega letos ji je zadala Juvanova, ki je v tesnem obračunu slavila s 7-6(5 7-6(2). Kaja je v drugem nizu ubranila set žogo, ki si jo je priigrala Argentinka. Siper pa sta obe igralki v uri in devetih minutah, kolikor je trajala tekma dosegli po pet brejkov iz štirinajstih priložnosti. Argentinko je pokopal drugi servis saj je imela ob desetih dvojnih napakah izkoristek drugega servisa samo 27 %. Juvanova je bila v seštevku točk boljša z 98-91. V drugem krogu bo igrala s Paragvajko Veronico Cepede Royg, 152. igralko lestvice WTA. Ta je v prvem krogu v treh nizih premagala Španko Laro Arruabarrena, letos pa je na štirih turnirjih dosegla dve zmagi in doživela štiri poraze.

Opravljen je bil tudi žreb glavnega turnirja. Tamara Zidanšek bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Anno Kalinskayo.

Prvi je nastope na turnirjih prihodnjega tedna začel Blaž Rola, ki je nastopil v močnih kvalifikacijah turnirja ATP serije 500 z nagradnim skladom 2.950.000 $ v Dubaju. V kvalifikacijah nastopa 16 igralcev, za uvrstitev v glavni turnir pa sta potrebni dve zmagi. Blaž je v prvem krogu igral s 5. nosilcem, 26-letnim Avstrijcem Dennisom Novakom, 95. igralcem lestvice ATP s katerim sta se doslej pomerila trikrat v letih 2016 in 2019, vse tri obračune pa je brez težav dobil Rola. Tokrat je bil uspešnejši Avstrijec, ki je v izenačenem obračunu zmagal s 7-6(3) 6-7(3) 6-4.

Na turnirju WTA v Dohi z nagradnim skladom 3.240.445 $ se je v prvem krogu poslovila Polona Hercog. S 6-2 6-2 jo je premagala 25-letna Belgijka Alison Van Uytvanck, 48. igralka lestvice WTA. Belgijka je odlično servirala in na prvi zadeti servis izgubila vsega štiri točke. V srečanju ni Hercogovi ponudila niti ene brejk priložnosti, sama pa ji je servis odvzela štirikrat. Naši igralki v uteho ostaja 9.100 $ denarne nagrade in ena osvojena WTA točka.

V francoskem Pau bo na ATP challengerju (92.040 €) nastopil Blaž Kavčič, ki bo v prvem krogu igral s Hrvatom, 21-letnim Bornom Gojo.