prijava_e
Novica

Aljaž Bedene v četrtem poskusu boljši od Karena Khachanova za drugi krog Marseilla, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač izgubili v Dubaju


bm


Aljaž Bedene, ki je po odličnih nastopih v začetku sezone ta teden na 47. mestu lestvice ATP se je iz Rotterdama preselil v Marseille, kjer nastopa na turnirju ATP serije 250.

Aljaž, ki je v izvrstni formi, se je v prvem krogu pomeril s 5. nosilcem, 23-letnim Rusom Karenom Khachanovim. Tudi Khachanov je nastopil v Rotterdamu, kjer je v drugem krogu izgubil z Danielom Evansom. Aljaž in Karen sta se doslej pomerila trikrat in sicer v letih 2016 in 2017, vse tri dvoboje, ki so se igrali na pesku pa je tesno, vedno v treh nizih, dobil Rus. Tokrat je bila zgodba drugačna. Srečanje se je še četrtič končalo v treh nizih, a tokrat z zmago Aljaža, ki je tako v četrtem poskusu le zlomil neugodnega Rusa. Za zmago s 4-6 6-4 in 7-5 je potreboval dve uri in dvaindvajset minut. To je bila še ena tekma v kateri je bil Aljaž odličen pri začetnem udarcu, kljub nekaj več dvojnim napakam. Ob sedmih dvojnih napakah je zabil 18 asov, izkoristek prvega servisa pa je imel odličen, kar 83 %. Od šestedestih zadetih prvih servisov je osvojil petdeset točk. Nasprotnik si je v srečanju priigral samo tri brejk priložnosti, izkoristil pa eno v prvem nizu. Aljaž si je priigral enajst brejk priložnosti, izkoristil pa dve, po eno v drugem in tretjem nizu. Aljaž je bil na koncu v osvojenih točkah boljši s 107-102.

V drugem krogu bo igral s Francozom Gillesom Simonom, 58. igralcem lestvice ATP in glede na prikazane igre v preteklih tednih si lahko obeta novo uvrstitev v četrtfinale. Simon je na lestošnjih šestih turnirjih dosegel samo tri zmage.

Na turnirju WTA v Dubaju sta po izpadu Hercogove v kvalifikacijah turnirja posameznic izgubili še obe naši igralki v konkurenci dvojic. Za obe je bil usoden odločilni match tie-break. Katarina Srebotnik je s soigralko Allo Kudryavtsevo s 4-6 6-4 8-10 izgubila z dvojico Caroline Garcia in Sania Mirza, Andreja Klepač je z Lucie Hradecko s 7-6(4) 5-7 2-10 izgubila z Američanko Haley Carter in Brazilko Luiso Stefani.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.