Aljaž Bedene v četrtem poskusu boljši od Karena Khachanova za drugi krog Marseilla, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač izgubili v Dubaju

Aljaž Bedene, ki je po odličnih nastopih v začetku sezone ta teden na 47. mestu lestvice ATP se je iz Rotterdama preselil v Marseille, kjer nastopa na turnirju ATP serije 250.

Aljaž, ki je v izvrstni formi, se je v prvem krogu pomeril s 5. nosilcem, 23-letnim Rusom Karenom Khachanovim. Tudi Khachanov je nastopil v Rotterdamu, kjer je v drugem krogu izgubil z Danielom Evansom. Aljaž in Karen sta se doslej pomerila trikrat in sicer v letih 2016 in 2017, vse tri dvoboje, ki so se igrali na pesku pa je tesno, vedno v treh nizih, dobil Rus. Tokrat je bila zgodba drugačna. Srečanje se je še četrtič končalo v treh nizih, a tokrat z zmago Aljaža, ki je tako v četrtem poskusu le zlomil neugodnega Rusa. Za zmago s 4-6 6-4 in 7-5 je potreboval dve uri in dvaindvajset minut. To je bila še ena tekma v kateri je bil Aljaž odličen pri začetnem udarcu, kljub nekaj več dvojnim napakam. Ob sedmih dvojnih napakah je zabil 18 asov, izkoristek prvega servisa pa je imel odličen, kar 83 %. Od šestedestih zadetih prvih servisov je osvojil petdeset točk. Nasprotnik si je v srečanju priigral samo tri brejk priložnosti, izkoristil pa eno v prvem nizu. Aljaž si je priigral enajst brejk priložnosti, izkoristil pa dve, po eno v drugem in tretjem nizu. Aljaž je bil na koncu v osvojenih točkah boljši s 107-102.

V drugem krogu bo igral s Francozom Gillesom Simonom, 58. igralcem lestvice ATP in glede na prikazane igre v preteklih tednih si lahko obeta novo uvrstitev v četrtfinale. Simon je na lestošnjih šestih turnirjih dosegel samo tri zmage.

Na turnirju WTA v Dubaju sta po izpadu Hercogove v kvalifikacijah turnirja posameznic izgubili še obe naši igralki v konkurenci dvojic. Za obe je bil usoden odločilni match tie-break. Katarina Srebotnik je s soigralko Allo Kudryavtsevo s 4-6 6-4 8-10 izgubila z dvojico Caroline Garcia in Sania Mirza, Andreja Klepač je z Lucie Hradecko s 7-6(4) 5-7 2-10 izgubila z Američanko Haley Carter in Brazilko Luiso Stefani.