prijava_e
Novica

V Mengšu, Mariboru, Medvodah in Krškem OP Petrol 18 in Odmev 14 ter nastopi najmlajših


bm


Pester konec tedna je na teniških igriščih po Sloveniji. Krško gosti turnir fantov Petrol do 18 let. Ti so pri obračunih drugega kroga, v četrtfinale pa so že napredovali Žiga Kovačič, Grega Sevšek, Samuel Pate, Lun Obrul, nepostavljeni Job Japelj, David Černe in nepostavljeni Grega Grebenšek, ki je izločil drugega nosilca Taja Dolenca.

Dekleta nastopajo v Medvodah, kjer je bilo v žrebu samo 12 igralk, tako da sta že znani finalistki. To sta Pia Poglajen (AsLit), ki je v polfinalu s 6-4 6-2 premagala Manco Lampret (ŠtkVe) in Maja Radišič (TkVal), ki je v drugem polfinalu s 6-4 2-6 6-4 premagala drugo nosilko Meto Marenk (Tr-Kr).

Dečki v A turnirju Odmev do 14 let nastopajo v Mengšu. Tu so se v četrtfinale uvrstili Mak Mikovič, Anže Stanič Pajer, Lukas Marjanovič, Rok Koblar, Marko Čačkov, Blaž Šteblaj, Nino Govedič in Vid Mohar.

B turnir dečkov in A turnir deklic potekata v Mariboru. Pri deklicah so četrtfinalistke Lija Mumlek, Karin Dirnbek, Nala Kovačič, Zala Vnuk, Eva Cikajlo, Julija Bogatin, Lara Flerin in Pia Petelinšek.

Branik gosti najmlajše, a je tokrat udeležba zelo skromna. V mini in midi tenisu je nastopilo samo deset igralcev in igralk. V tenisu do 10 let je nastopilo devet dečkov, zmagovalec turnirja pa je Peter Škundrič (ŽtkMb). V finalu je s 6-0 premagal Luko Požonca (TK-CC). Pri deklicah je bilo v žrebu sedem igralk. Turnir je osvojila Una Grubešič (GFTA), ki je v finalu s 6-1 premagala Tinkaro Novak (Medvode).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.