Nik Razboršek poražen v drugem krogu turnirja v Trnavi, konec tudi za Jurmana in Tomca v Heraklionu

Nik Razboršek, ki bo v začetku marca branil slovenske barve na tekmi Davisovega pokala s Pakistanom je ta teden nastopil na turnirju M15 v Trnavi. Za Nika je bil to drugi turnir v letu 2020, v prvem krogu pa je dosegel tudi prvo letošnjo zmago. S 7-5 6-4 je premagal 18-letnega Čeha Andrewa Paulsona (ATP 802).

V drugem krogu je igral s 4. nosilcem Ukrajincem Danylom Kalanichenkom, 501. igralcem lestvice ATP in izgubil s 4-6 4-6 .

Razboršek je trenutno na 613. mestu lestvice ATP, med leti 2013 in 2019 pa je osvojil šest turnirjev ITF z nagradnim skladom 15 oz. 10.000 $. Najvišje je bil v karieri uvrščen na 409. mesto decembra 2018.

V Heraklionu sta z nastopi v konkurenci dvojic končala Matjaž Jurman in Maj Tomac. V polfinalu sta ju s 7-5 6-2 premagala Nemca Constantin Schmitz in Kai Wehnelt.

Na mladinskem turnirju ITF v nizozemskem Dornu je v četrtfinalu konkurence dvojic izgubila Ela Nala Milić, ki je igrala v paru s Divno Ratković iz Črne Gore. S 6-4 6-1 sta ju ugnali prvi nosilki, Nizozemki Melissa Boyden in Florentine Dekkers.