prijava_e
Novica

Slovenke v Luksemburgu z zmago začele pohod proti svetovni skupini Pokala Fed


bm


Slovenske teniške igralke so danes z otvoritvenim nastopom proti ekipi Turčije začele pohod proti svetovni skupini pokala Federacij, kar bi jim omogočili uspešni nastopi v Luksemburgu. Tu tekmujejo v skupini s Turčijo in Poljsko, za uvrstitev v kvalifikacije za napredovanje v svetovno skupino pa bodo po vsej verjetnosti igrale v soboto z ekipo Srbije ali Švedske.

Priložnost je lepa, saj sta obe favoritinji iz druge skupine, Srbija in Švedska prišli v Luksemburg oslabjeni, brez prve oz. druge igralke.

V naši skupini imajo najmočnejšo ekipo Pojakinje s prvima igralkama Magdo Linette (42) in Igo Swiatek (48), sledijo pa jim naše igralke s Tamaro Zidanšek (75) in Kajo Juvan (123). Najslabša ekipa v skupini je prav današnja nasprotnica Slovenije Turčija, za katero bosta nastopili Pemra Ozgen (209) in Basak Eraydin (424).

Današnji obračun s Turčijo se je začel ob 16. uri. Prva je nastopila Kaja Juvan, ki je težje od pričakovanj odpravila drugo turško igralko 25-letno Basak Eradyn, 424. igralko lestvice WTA. Juvanova je po uri in pol igre zmagala s 6-3 7-5, pri čemer je v drugem nizu nadoknadila zaostanek z 1-3. Sicer pa smo v srečanju videlu kar 14 brejkov, pri čemer je bila za dva uspešnejša Juvanova. Nasprotnici je servis odvzela osemkrat, sama ga je izgubila šestkrat.

V drugem dvoboju bo zaigrala prva slovenska igralka Tamara Zidanšek. Nasproti ji bo stala prva turška igralka na turnirju 33-letna Pemra Ozgen, 209. igralka lestvice WTA.

V igri dvojic sta prijavljeni Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović.

Dekleta so v Luksemburg prišla v nedeljo, včeraj pa so imela tudi slavnostno večerjo. Nekaj nevšečnosti je imela samo Kaja Juvan, ki je prtljago dobila z enodnevno zamudo “Na prizorišču smo opravili štiri treninge, punce pa so se že povsem privadile na nove okoliščine. Kar štiri od petih so namreč v Evropo prišle iz Avstralije. Veseli me, da ni nobenih poškodb, vzdušje je odlično. Igrišča so dokaj počasna, a smo se navadili tudi na to. Smo optimistični in upam, da bo šlo vse po načrtih,” je pred začetkom dejal kapetan Andrej Kraševec, ki je reprezentanco prevzel leta 2015.

Jutri se bo ekipi pridružil tudi častni predsednik Tenis Slovenije gospod Marko Umberger.

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.