prijava_e
Novica

Bor Artnak izgubil finale turnirja ITF 4. ranga v Nairobiju


bm


15-letni Litijan Bor Artnak, ki na mladinski svetovni teniški lestvici ITF ta teden zaseda 1120. mesto, je še drugi teden odlično nastopil na turnirju ITF 4. ranga v kenijskem Nairobiju. Potem, ko je prejšnji teden izgubil četrtfinalni obračun, je ta teden dosežek nadgradil, saj se je uvrstil v finale.

Dosegel je pet zmag, pri čemer nasprotnikom do polfinala ni oddal nobenega niza. Po vrsti je premagal Francoza Anwarja, Tunizijca Abderrahmana, Litvanca Sabaliauskasa in v četrtfinalu s 6-4 6-4 Indijca Aaryana Zaverija.

V polfinalu je igral s šestim nosilcem, Nemcem Maximilianom Hombergom s katerim je prejšnji teden v treh nizih izgubil četrtfinalni obračun. Homberg je na lestvici ITF uvrščen na 394. mesto. Artnak se mu je oddolžil za poraz in tokrat zmagal s 4-6 7-6(4) 6-4.

V finalu se je pomeril s 5. nosilcem, Američanom Samirjem Benerjeem, 302. mladincem sveta in prejšnji teden zmagovalcem turnirja v Nairobiju. Benerjee je bil boljši s 6-2 6-2 in je vknjižil še drugi naslov in devetnajsto zmago na zadnjih dvajsetih srečanjih. V konkurenci dvojic se je Bor tudi tokrat uvrstil v polfinale, kar mu bo prineslo dodatne lepe točke za mladinsko svetovno teniško lestvico ITF.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.