prijava_e
Novica

Poljakinje v Pokalu Fed ugnale Slovenke, ki bodo v soboto za napredovanje igrale s Srbijo


bm


V Luksemburgu so naša dekleta odigrala drugo tekmo na turnirju I. EA supine Pokala Fed. Njihove nasprotnice so bile Poljakinje, na papirju najmočnejša reprezentanca v kvalifikacijskih skupinah A in B v Luksemburgu. Glede na to, da so Slovenke premagale Turkinje in da pričakujemo tudi zmago Poljakinj nad Turkinjami je današnja tekma odločala o prvem mestu v skupini B, ki bi nudilo nekoliko boljše izhodišče na sobotni tekmi za napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino Pokala Fed.

Kapetan Andrej Kraševec se je odločil, da danes v posamičnih dvobojih ne bo zaigrala Kaja Juvan in je tako najprej v boj poslal našo tretjo igralko, debitantko v reprezentanci, 19-letno Niko Radišič, 529. igralko WTA. Za Poljakinje je nastopila 18-letna Iga Swiatek, 48. igralka lestvice WTA. Poljakinja presenečenja ni dovolila in je Radišičevi prepustila le tri igre ter po 56 minutah igre slavila s 6-2 6-1. Za našo igralko je bila to izjemna izkušnja. Oba niza je Radišičeva sicer odlično začela, z vsako nadaljnjo igro pa je Poljakinja dokazovala zakaj je med najboljšimi 50 igralkami na svetu. Swiatkova je odlično servirala in na svoj servis Niki prepustila vsega šest točk. Naši igralki, ki si je priigrala eno brejk priložnost je servis odvzela petkrat iz desetih poskusov, na koncu pa je bila boljša za 30 točk (62-32).

“To je bila moja prva posamična tekma za reprezentanco. Želela sem si jo čimbolje odigrati in zmagati. Zato sem tekmo začela agresivno, kar pa danes ni bilo dovolj. V drugem nizu sem imela nekaj priložnosti za igro in tudi brejk priložnost, a sem takrat odigrala preveč pasivno. Iga je kot bolj izkušena igralka to izkoristila. Zame je to nova izkušnja. Vesela sem, da sem lahko igrala prvo tekmo za Slovenijo,” je po dvoboju dejala Radišičeva.

V drugi tekmi sta kapetana za nastop določila obe prvi igralki, Tamaro Zidanšek, 75. igralko lestvice WTA in Magdo Linette, 42. igralko sveta. Poljakinja je bila boljša in je po uri in pol igre slavila s 7-5 6-4.V srečanju smo videli 12 brejkov, s sedmimi je bila uspešnejša Poljakinja. Zidanškovi je tokrat preglavice povzročal drugi servis, katerega izkoristek je imela zgolj 23 % (7/30). Poljakinja je bila na koncu boljša z za 13 točk (78-65).

“Danes sem na žalost izgubila. Magda je odigrala zelo dobro. Tekma je bila na visokem nivoju. Moja igra je bila boljša kot včeraj, žal pa smo danes izgubili. Hvala vsem za podporo in bodite z nami tudi v soboto,” je po tekmi povedala Zidanškova.

V tekmi dvojic sta priložnost dobili Kaja Juvan in Pia Lovrič, za slednjo je bil to krstni nastop v Pokalu Fed. Poljakinje so v boj poslale Majo Chwalinsko in Alicjo Rosolsko. Naši igralki sta bili prepričljivo boljši. S petimi brejki proti enemu sta Poljakinji ugnali s 7-5 6-0.

Pia Lovrič je po prvem nastopu za reprezentanco povedala:" Zelo sem navdušena nad zmago in mojim nastopom za Fed cup reprezentanco. Vzdušje je bilo odlično, podpora s tribun pa fenomenalna. S Kajo sva se zelo dobro ujeli in zelo sem uživala v igri."

Dvoboj proti Poljski je s tribune spremljal tudi Marko Umberger, častni predsednik Tenis Slovenija: “Jaz sem z današnjo tekmo zadovoljen. Naše punce so formirane igralke, naša ekipa pa je dobro uigran stroj. Imajo res lep odnos. Tamara je igrala proti vrhunski igralki. Igrala je zelo dobro. Mogoče je malce slabše servirala. V drugem nizu se je vrnila po zaostanku. Punce so že včeraj naredile dober rezultat. Računam, da bo v soboto veliki dan. Vesel sem, da sem del ekipe, ki se res dobro razume.”

Rezultate tekem Slovenk najdete TUKAJ .

Za naše igralke je v petek dan počitka pred odločilnim nastopom, ki jih čaka v soboto. Njihove nasprotnice v boju za pot v kvalifikacije za svetovno skupino Pokala Fed bodo igralke Srbije, ki so osvojile prvo mesto v skupini A, kjer so tesno z 2-1 premagale tako ekipo Luksemburga kot Švedske. Za Srbijo je obe posamični tekmi izgubila njihova prva igralka Nina Stojanović.

Fotografije iz prizorišča najdete v fotogaleriji .
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.