prijava_e
Novica

Katarina Srebotnik izgubila v četrtfinalu St.Petersburga, konec za Matica Špeca in Mika Urbanijo


bm


Po dolgem času je uspešno nastopila na turnirju WTA v konkurenci dvojic Katarina Srebotnik in se prvič letos uvrstila v drugi krog. Na turnirju WTA v St. Petersburgu igra v paru z Rusinjo Allo Kudryavtsevo. V prvem krogu sta igrali z Gruzijko Oksano Kalashnikovo in Romunko Andreo Mitu ter slavili s 6-3 2-6 10-6. V četrtfinalu sta bili njuni nasprotnici Alexa Guarachi iz Čila in Kaitlyn Christian iz ZDA. Čilsko-ameriška naveza je bila boljša s 6-3 7-5.
Na turnirju ITF v Heraklionu pa je konec slovenskih nastopov v posamični konkurenci. Po Kočevarju Dešmanu je izpadel še Mike Urbanija, ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, v prvem krogu pa je moral premoč priznati madžarskemu mladincu, 17-letnemu Zsomboru Velczu. Ta je bil boljši s 7-6(4) 6-4.

Še enemu kvalifikantu se ni izšlo po željah v prvem krogu. Matic Špec je v Cancunu po treh zmagah v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja naletel na 3. nosilca Maximiliana Esteveza iz Argentine in izgubil s 4-6 6-7(3). Že včeraj se je poslovil Tomas Lipovšek Puches, katerega je s 6-3 6-1 premagal Moldavijec Alexander Cozbinov.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.