Aljaž Bedene odpravil Paira in se uvrstil v drugi krog Rotterdama

Aljaž Bedene je ta teden na ATP turnirju serije 500 v Rotterdamu. Turnir z nagradnim skladom 2.155.295 € je imenitno zaseden saj med drugimi nastopajo TOP 10 igralci Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Roberto Bautista Agut, David Goffin, pa tudi Stan Wawrinka, Gael Monfils in drugi.

Bedene se je v prvem krogu pomeril s starim znancem Francozom Benoitom Pairom, ki trenutno zaseda 19. mesto na lestvici ATP. To je bil njun deseti medsebojni obračun, osmi na turnirjih serije ATP, še dva sta odigrala na turnirjih serije challenger in ITF in šesta zmaga, tretja zapored za Aljaža. V letu 2019 sta se pomerila trikrat, vsi trije obračuni od katerih je dva dobil Aljaž pa so se končali po treh v Marakešu in Metzu oz. petih nizih na OP ZDA.

Oba igralca sta prejšnji teden na turnirjih ATP izgubila uvodni tekmi. Bedeneta je v Monpellierju premagal Vasek Pospisil, Paire je v Puneju izgubil z Italijanom Robertom Marcoro, ki je bil v kvalifikacijah usoden tudi za Blaža Rolo.

Današjni obračun je brez težav dobil Aljaž, ki je v prvem in na začetku drugega niza povsem nezinteresiranega Francoza ugnal s 6-2 in 6-4. Aljaž je v prvem nizu dosegel dva brejka, v drugem pa še dva in s tem vodstvo s 4-0. Pri tem izidu je Paire začutil priložnost, da se morda še vrne v igro, še posebej potem, ko je v osmi igri dosegel brejk in se Aljažu približal na 4-5. Aljaž prednosti ni zpustil iz rok, nadaljeval je z odličnim serviranjem in deseto igro zanesljivo dobil s tem pa tudi drugi niz in srečanje. Aljaž je dosegel šest asov in imel izkoristek prvega servisa 81% (26/32). Tudi na drugi servis je izgubil zgolj sedem točk , na koncu pa Francoza povozil z devetnajstimi točkami razlike (67-49).

S tem si je priigral nastop v drugem krogu, kjer se bo pomeril z zmagovalcem srečanja med Hubertom Hurkaczom in drugim nosilcem, Grkom Stefanosom Tsitsipasom.

Kako je eno izmed točk iz obupa zaključil Paire poglejte tukaj