Blaž Rola v kvalifikacijah Dubaja, Polona Hercog v Dohi, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan v Acapulcu

Prvi bo nastope na turnirjih prihodnjega tedna začel Blaž Rola, ki bo nastopil v močnih kvalifikacijah turnirja ATP serije 500 z nagradnim skladom 2.950.000 $ v Dubaju. V kvalifikacijah nastopa 16 igralcev, za uvrstitev v glavni turnir pa sta potrebni dve zmagi. Blaž bo v prvem krogu igral s 5. nosilcem, 26-letnim Avstrijcem Dennisom Novakom, 95. igralcem lestvice ATP. Doslej sta se pomerila trikrat v letih 2016 in 2019, vse tri obračune pa je brez težav dobil Rola.

Na ženskem turnirju WTA v Dohi z nagradnim skladom 3.250.445 $, kjer bo nastopilo kar sedem igralk iz prve deseterice, je v žrebu glavnega turnirja Polona Hercog. Naša s 43. mestom najvišje rangirana igralka na lestvici WTA se bo v prvem krogu pomerila z, na lestvici WTA 5 mest nižje uvrščeno Belgijko, 25-letno Alison Van Uytvanck. To bo njun peti medsebojni obračun od katerih je prve tri dobila Hercogova, zadnjega v Wimbledomu leta 2018 pa je dobila Belgijka. Obe sta prejšnji teden nastopili v kvalifikacijah turnirja v Dubaju in izgubili v zadnjem krogu kvalifikacij.

Na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v mehiškem Acapulcu sta prijavljeni Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Žreb še ni objavljen.