Na OP Zala do 16 let pred nami le še zaključni obračuni

V Ljubljani in Mengšu ta konec tedna poteka OP Zala v starostni kategoriji do 16 let. Fantje v A in dekleta igrajo v Ljubljani, fantje v B turnirju pa v Mengšu.

V A turnirju fantov, ki je solidno zaseden sta se v finale uvrstila prvi nosilec Nejc Škorjanc (LTA) in drugi nosilec Job Japelj (TK Med). Škorjanc je v polfinalu z 0-6 6-3 6-2 premagal šestega nosilca Jako Goloba (Tr-Kr), Japelj bil v drugem polfinalu s 6-2 4-6 6-2 boljši od tretjega nosilca Davida Černeta (Tabre).

V B turnirju sta se v finale usvrstila Paolo Angeli (ŠTKVe), v polfinalu je s 6-2 6-2 premagal Tima Strela (N.Gor) in Rok Koblar (TK Med), ki je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-2 boljši od Nina Govediča (TK_SB).

Pri dekletih sta iz prve deseterice nastopili prva igralka lestvice TS do 16 let Pia Marija Rebec (Tc-Lj), ki se je tudi zanesljivo uvrstila v finale in sedma igralka lestvice Eva Muller Uhan (Tc-Lj), ki je presenetljivo izgubila v polfinalu. Rebčeva je v polfinalu s 6-0 6-2 premagala Laro Flerin (Tr-Kr), Muller Uhanovo pa je s 6-4 7-6(7) izločila 5. nosilka Tajda Zalokar (Tr-Kr).