prijava_e
Novica

Ta konec tedna fantje v kvalifikacijah Winter cupa 16, dečki do 12 let na finalu Winter cupa 12


bm


Naši ekipi fantov do 16 let in dečkov do 12 let bosta v naslednjih dneh nastopili na ekipnih evropskih prvenstvih, a na različnih nivojih tekmovanj.

Dečki do 12 let so si pred štirinajstimi dnevi na kvalifikacijskem turnirju v Neudorflu z uvrstitvijo v finale priigrali nastop na zaključnem turnirju osmih najboljših evropskih ekip, ki se bo odvijal v Veski na Češkem. Ekipa v postavi Luka Petrović, Žiga Šeško in Svit Suljić bo pod vodstvom Marka Pora igrala v družbi ekip iz Bolgarije, Češke, Francije, Italije, Nizozemske, Romunije in Rusije.

Prvo tekmo bodo dečki ob 12. uri igrali z vrstniki iz Rusije.

Fantje do 16 let kot zadnja slovenska ekipa iščejo priložnost za napredovanje v finalni del prvenstva v češkem Rakovniku. Pod vodstvom Denisa Bovhana so tja odpotovali Matic Križnik, Maj Premzl in Bor Artnak. V močni skupini z Avstrijci, Hrvati Poljaki in Čehi, ki imajo vsi igralce uvrščene na lestvicah TE pod 100. mestom so naši fantje v prvem krogu dobili tretje nosilce Avstrijce. Njihovi igralci na lestvici TE zasedajo 17. mesto Jan Kobierski, 83. mesto Marko Milosavljević in 118. mesto Sebastian Sorger. Ekipa Avstrije je vsekako premagljiva, zmaga pa bi prinesla obračun s Hrvati ali Rusi.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.