prijava_e
Novica

Filip Jeff Planinšek in Petja Drame polfinalista turnirja ITF v Kranju


bm


Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Kranju Filip Jeff Planinšek opravičuje vlogo prvega nosilca in prvega favorita za zmago na turnirju. 18-letni Mariborčan, z 296. mestom naš najvišje uvrščen mladinec na svetovni teniški lestvici ITF igra zelo dobro in je v četrtfinalu s 6-3 6-1 premagal Slovaka Jakuba Katucha ter se prvič letos uvrstil v polfinale. Tu bo igral s Srbom, 5. nosilcem Vanjo Dobrinjcem.

Do uspeha kariere pa je v Kranju prišla 15-letna Mariborčanka Petja Drame. Drametova je naslednja v vrsti odličnih slovenskih mladink, ki je v zadnjem letu zelo napredovala in se v svojem šele petem nastopu na turnirjih ITF, tretjem na turnirjih 4. ranga, uvrstila najmanj v polfinale. To ji dolsej še ni uspelo. Še najdlje je prišla na turnirju petega ranga v Subotici, ko je skupaj s kvalifikacijskimi nanizala šest zmag in klonila v četrtfinalu. Tokrat je bila za uvrstitev v polfinale s 6-3 6-1 boljša od 17-letne Tare Katarine Milić.

Pri dekletih sta v četrtfinalu izgubili še Maja Makorič in Noka Jurič.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale pri fantih uvrstila Jan Kupčič in Matic Dimic, ki pa sta polfinalni obračun izgubila. S 3-6 6-3 11-9 sta ju premagala prva nosilca Slovaka Lukas Palovic in Lukas Pokorny.

Pri dekletih sta se najdlje, prav tako do polfinala prebili Tara Katarina in Ela Nala Milić. Tu sta s 3-6 6-7(5) izgubili s 1. nosilkama, Slovakinjama Aniko Jaskovo in Vando Vargovo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.