Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Zala Vnuk in Marko Retelj zmagovalca A, Zoja Peternel in Nikita Sikanov B turnirja Lino do 12 let

bm, 15.8.2019

V Portorožu se je končal FIN turnir Lino v starostni kategoriji do 12 let.

Pri deklicah sta se v finale uvrstili 1. nosilka Zala Vnuk (TkTal), ki je v polfinalu s 6-2 6-0 premagala Beti Butina Jazbec (ŽtkMb) in druga nosilka Stefanija-Katarina Mrvar (Šentjur), ki je bila v drugem polfinalu s 4-6 6-2 6-4 boljša od Kaje Najzer (Maja). Turnir je osvojila Zala Vnuk. V finalu je bila od Mrvarjeve boljša s 6-2 6-1.

V B turnirju deklic sta bili finalistki Zoja Peternel (ŠDTŠR), ki je v polfinalu s 6-1 6-3 izločila Ano Marino Vadnov (Vanga) in Lara Lepin (Ol-Lj), ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-1 premagala Lubico Belanovo (Hari). B turnir deklic je osvojila Zoja Peternel, ki je v finalu zmagala s 6-1 6-2.

Pri dečkih sta se v finale A turnirja uvrstila peti nosilec Gašper Matijašič (Grosuplje), v polfinalu je s 6-4 7-5 izločil drugega nosilca Luko Petroviča (Sl-Lj) in prvi nosilec Marko Retelj (Otočec), ki je s 7-5 6-0 premagal Roka Koblarja (Medvode). Finalni obračun je po predaji Matijašiča brez boja dobil Marko Retelj.

V B turnirju sta bila finalista Lenart Rener (Tr-Kr), v polfinalu je s 6-1 6-3 premagal Vasjo Zornada (LukaKp) in Nikita Sikanov (ŠD_LTA), ki je bil s 6-1 6-1 boljši od Bineta Lazarja (Radov). Turnir je osvojil Nikita Sikanov, ki je v finalu slavil s 6-1 7-5.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo