Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Ekipi do 16 let na kvalifikacijah za uvrstitev na EEP v Italiji in na Češkem brez uvrstitve na zaključni turnir, obe ekipi osvojili končno četrto mesto


bm, 3.8.2019

Zadnji v kvalifikacijah za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu (Summer cup) nastopata ekipi fantov in deklet v kategoriji do 16 let.

Fantje so pod vodstvom Tomaža Berendijaša odpotovali v italijanski Latiano, kjer slovenske barve branijo Gal Emeršič Potočnik, Sebastian Dominko in Aljaž Jeran. Naša ekipa igra v skupini z Belorusijo, Belgijo Češko, Izraelom, Italijo, Malto in Ukrajino. Uvodno srečanje so naši fantje odigrali z ekipo Malte in zmagali s 3-0. Točke so prispevali Aljaž, Gal ter dvojica Gal in Sebastian. V polfinalu so se merili s prvimi favoriti in najmočnejšo ekipo na turnirju, Čehi, ki v srečanju z ekipo Belgije niso bili prepričljivi. Zmagali so z 2-1. Čehi so bili v srečanju z našimi fanti boljši in so brez težav slavili s 3-0 ter si zagotovili napredovanje na zaključni turnir. Naše ekipa se je z ekipo Italije borila za končno tretje mesto na turnirju, a ni bila uspešna Italijani so dobili oba posamičba obračuna in na koncu zmagali z 2-1. Naši fantje so osvojili končno 4. mesto.

Dekleta so v češkem Rakovniku, kjer pod vodstvom Gregorja Soka nastopajo Petja Drame, Pia Marija Rebec in Brina Šulin. V naši skupini so še ekipe Avstrije, Belorusije, BiH, Češke, Madžarske, Luksemburga in Nizozemske. Slovenke so prvo tekmo igrale z ekipo Nizozemske in zmagale z 2-1. Točki sta osvojili Pia in Petja, Brina in Pia sta tekmo dvojic izgubili. V polfinalu so bile nasprotnice naših deklet druge nosilke turnirja Belorusinje, ki so v uvodnem srečanju s 3-0 premagale Luksemburg. Naša dekleta so izgubila z 0-3 in so se bodo za končno tretje mesto borila z ekipo Bosne in Hercegovine. Nasprotnice so bile bolje, dobile so oba posamična obračuna in na koncu zmagale z 2-1. Naša dekleta so osvojila končno četrto mesto.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo