prijava_e
Novica

Ekipi do 16 let na kvalifikacijah za uvrstitev na EEP v Italiji in na Češkem brez uvrstitve na zaključni turnir, obe ekipi osvojili končno četrto mesto


bm


Zadnji v kvalifikacijah za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu (Summer cup) nastopata ekipi fantov in deklet v kategoriji do 16 let.

Fantje so pod vodstvom Tomaža Berendijaša odpotovali v italijanski Latiano, kjer slovenske barve branijo Gal Emeršič Potočnik, Sebastian Dominko in Aljaž Jeran. Naša ekipa igra v skupini z Belorusijo, Belgijo Češko, Izraelom, Italijo, Malto in Ukrajino. Uvodno srečanje so naši fantje odigrali z ekipo Malte in zmagali s 3-0. Točke so prispevali Aljaž, Gal ter dvojica Gal in Sebastian. V polfinalu so se merili s prvimi favoriti in najmočnejšo ekipo na turnirju, Čehi, ki v srečanju z ekipo Belgije niso bili prepričljivi. Zmagali so z 2-1. Čehi so bili v srečanju z našimi fanti boljši in so brez težav slavili s 3-0 ter si zagotovili napredovanje na zaključni turnir. Naše ekipa se je z ekipo Italije borila za končno tretje mesto na turnirju, a ni bila uspešna Italijani so dobili oba posamičba obračuna in na koncu zmagali z 2-1. Naši fantje so osvojili končno 4. mesto.

Dekleta so v češkem Rakovniku, kjer pod vodstvom Gregorja Soka nastopajo Petja Drame, Pia Marija Rebec in Brina Šulin. V naši skupini so še ekipe Avstrije, Belorusije, BiH, Češke, Madžarske, Luksemburga in Nizozemske. Slovenke so prvo tekmo igrale z ekipo Nizozemske in zmagale z 2-1. Točki sta osvojili Pia in Petja, Brina in Pia sta tekmo dvojic izgubili. V polfinalu so bile nasprotnice naših deklet druge nosilke turnirja Belorusinje, ki so v uvodnem srečanju s 3-0 premagale Luksemburg. Naša dekleta so izgubila z 0-3 in so se bodo za končno tretje mesto borila z ekipo Bosne in Hercegovine. Nasprotnice so bile bolje, dobile so oba posamična obračuna in na koncu zmagale z 2-1. Naša dekleta so osvojila končno četrto mesto.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.