Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Tomas Lipovšek Puches poražen v polfinalu Tabarke, konec za Toma Kočevarja Dešmana, Blaža Kavčiča in Veroniko Erjavec

bm, 31.8.2019

Tomas Lipovšek Puches se je še drugi teden zapored uvrstil v polfinale turnirja ITF v Tabarki (15.000 $) in tudi tokrat je nastope prav tu tudi končal. V četrtfinalu je s 6-2 7-5 premagal Andreya Chepeleva. V polfinalu je igral z Argentincem Tomasom Etcheverryem in izgubil z 1-6 2-6. Tudi v konkurenci dvojic je končal v polfinalu, kjer sta s soigralcem Matiasom Zukasom tekmo predala.

V četrtfinalu se je tokrat v Bratislavi na enako vrednem turnirju ustavil Tom Kočevar Dešman. Napredovanje v polfinale mu je preprečil četrti nosilec Rus Kirill Kivattsev, ki je bil boljši s 7-6(4) 6-1.

Prav tako v četrtfinalu je izgubila Veronika Erjavec na turnirju ITF (25.000 $) v Pragi. S 6-1 6-1 jo je premagala Nemka Julyette Steur.

Kot zadnji je danes na Mallorci v četrtfinalu ATP challengerja nastopil Blaž Kavčič. Njegov nasprotnik je bil Italijan Matteo Viola, 238. igralec lestvice ATP. Violo smo spremljali v Portorožu, kjer se je poslovil v osmini finala po porazu s Francozom Lestiennom. V osmini finala je na Mallorci v treh nizih izločil Andya Murraya, v četrtfinalu pa je bil prepričljivo boljši še od Kavčiča. Viola je slabil s 6-2 6-1.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo