Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Tomas Lipovšek Puches poražen v polfinalu Tabarke, konec za Toma Kočevarja Dešmana, Blaža Kavčiča in Veroniko Erjavec


bm, 31.8.2019

Tomas Lipovšek Puches se je še drugi teden zapored uvrstil v polfinale turnirja ITF v Tabarki (15.000 $) in tudi tokrat je nastope prav tu tudi končal. V četrtfinalu je s 6-2 7-5 premagal Andreya Chepeleva. V polfinalu je igral z Argentincem Tomasom Etcheverryem in izgubil z 1-6 2-6. Tudi v konkurenci dvojic je končal v polfinalu, kjer sta s soigralcem Matiasom Zukasom tekmo predala.

V četrtfinalu se je tokrat v Bratislavi na enako vrednem turnirju ustavil Tom Kočevar Dešman. Napredovanje v polfinale mu je preprečil četrti nosilec Rus Kirill Kivattsev, ki je bil boljši s 7-6(4) 6-1.

Prav tako v četrtfinalu je izgubila Veronika Erjavec na turnirju ITF (25.000 $) v Pragi. S 6-1 6-1 jo je premagala Nemka Julyette Steur.

Kot zadnji je danes na Mallorci v četrtfinalu ATP challengerja nastopil Blaž Kavčič. Njegov nasprotnik je bil Italijan Matteo Viola, 238. igralec lestvice ATP. Violo smo spremljali v Portorožu, kjer se je poslovil v osmini finala po porazu s Francozom Lestiennom. V osmini finala je na Mallorci v treh nizih izločil Andya Murraya, v četrtfinalu pa je bil prepričljivo boljši še od Kavčiča. Viola je slabil s 6-2 6-1.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo