Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Filip Jeff Planinšek zadnji Slovenec v posamični konkurenci turnirja ITF v Mariboru


bm, 22.8.2019

Na turnirju ITF 4. ranga v Mariboru so se slovenski nastopi, z izjemo enega, končali v četrtfinalu. Da zaključni obračuni v posamični konkurenci ne bodo brez slovenskega predstavnika je poskrbel drugi nosilec Filip Jeff Planinšek, ki je v četrtfinalu s 6-7(6) 6-1 6-4 premagal enajstega nosilca, Italijana Alessia Tramontina. Uspešen je bil tudi v polfinalu, ko je s 6-3 6-4 premagal Belgijca Arnauda Baillya. Za drugi zaporedni naslov na turnirjih ITF se bo v soboto boril z enim najboljših hrvaških mladih igralcev, 4. nosilcem Milijem Poljičakom.

Odlično serijo nastopov je v četrtfinalu končal Maj Premzl, ki je moral premoč priznati devetemu nosilcu, Rusu Konstantinu Zhzhenovu.

Pri dekletih so četrtfinalne obračune izgubile vse tri naše preostale igralke. Čehinja Kamila Neradova je s 4-6 7-6(7) 6-3 izločila tretjo nosilko Majo Makorič, četrta nosilka Slovakinja Sara Suchankova je bila s 6-3 6-4 boljša od Tare Gorinšek, druga nosilka Italijanka Camilla Zanolini pa je s 6-3 6-3 izločila Tjašo Klevišar.

V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Hrvat Mili Poljičak in Borna Devald, ki sta v finalu s 6-3 6-2 premagala Jana Kupčiča in Srba Vanjo Dobrnjaca.

Med dekleti sta bili v dvojicah najboljši Maja Makorič in Hrvatica Sara Zalukar. V finalu sta s 4-6 6-1 11-9 premagali Avstrijko Danielo Glanzer in Slovakinjo Saro Suchankovo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo