prijava_e
Novica

Posamične nastope v Portorožu že zaključili Mike Urbanija, Nik Razboršek, Sven Lah in Tom Kočevar Dešman


bm


V Portorožu so v večernem programu nastopili štirje Slovenci. Vsi štirje so za nastop prejeli posebno povabilo, a ga nobeden ni izkoristil. Imeli so tudi relativno ugoden žreb saj nihče ni naletel na nosilca, nasprotniki vseh štirih naših igralcev pa so na lestvici ATP uvrščeni pod 400.mesto.

Prvi je nastope končal Mike Urbanija, ki se tudi poslavlja od posamične konkurence. V uvodnem nastopu je moral premoč priznati Rusu Artemu Dubrivnyyu, 487. igralcu lestvice ATP, ki je bil boljši s 6-3 6-4. Rus je Urbaniji servis odvzel trikrat, sam ga je izgubil samo enkrat. Zelo dober prvi servis je izkoristil kar v 80 %. Na koncu je bil po uri in pol igre v osvojenih točkah boljši s 70-58

Nik Razboršek je igral s Francozom Antoinom Cornutom Chauvincom, 454. igralcem lerstvice ATP in izgubil s 4-6 6-3 4-6. Po dokaj izenačenih prvih dveh nizih je v tretjem Francoz hitro povedel s 5-2. Razboršek se mu je približal na 4-5, a je v deseti igri Francoz svoj servis zanesljivo dobil in se po dveh urah in enaindvajsetih minutah igre veselil zmage. Oba igralca sta dosegla po šest brejkov, a je Francoz dosegel ker tri v tretjem nizu. Na koncu je bil boljši za štiri točke (94-90).

Enaka usoda kot Mika in Nika je doletela tudi Svena Laha. Po uri in petdesetih minutah igre je bil s 6-4 6-3 boljši Aldin Šetkić iz BiH, 544. igralec lestvice ATP. Šetkič je bil zanesljiv pri začetnem udarcu, tako da je izgubil vsega enega iz edine priložnosti, ki si jo je Sven priigral. Na drugi strani je Ptujčan izgubil servis trikrat. V prvem nizu v izjemno pomembni deseti igri v kateri je serviral za izenačenje na 5-5 je v najdaljši igri srečanja ubranil pet brejk priložnosti Šetkića, si priigral tri žoge za izenačenje, na koncu pa niz izgubil s 4-6. V drugem nizu je Šetkić v četrti igri edinkrat odvzel servis našemu igralcu, avoj servis pa zanesljivo zadržal do konca in niz dobil s 6-3. Ob koncu je bil boljši za 9 točk (67-58).

Zadnje slovensko upanje prvega dne je bil tako Tom Kočevar Dešman, ki je igral s Srbom Miljanom Zekićem, 432. igralcem lestvice ATP in tudi bil najbližje uspehu. Zelo gledljiva tekma je trajala dve uri in petintrideset minut, s 4-6 7-6(6) in 6-3 pa jo je dobil Zekić. Kočevar Dešman je izgubil tri pomembne servise od skupaj štirih. V drugem nizu je namreč z brejkom povedel s 6-5 in serviral za zmago s 7-5, a začetni udarec izgubil in tekma je šla v podaljšano igro. V tej je Tom povedel s 6-4 in imel zaključno žogo, a ponovno izgubil točko na svoj servis in nato še eno ter tako izgubil podaljšano igro. V tretjem nizu je bila odločilna sedma igra, ko je Tom prvič izgubil servis, še enkrat pa je slabo odigral na svoj začetni udarec v zadnji deveti igri in drugi izgubljen servis je pomenil konec srečanja in zmago za Zekića. Ta je bil na koncu boljši za osem točk (113-105).

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.