prijava_e
Novica

Aljaž Bedene v nedeljo po tretji slovenski naslov na ATP challengerju v Portorožu


bm


V Portorožu je na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 slovenski polfinalni obračun med Aljažem Bedenetom in Blažem Rolo na tribune teniškega stadiona privabil skoraj 2000 gledalcev, ki so v izjemnem vzdušju spremljali odličen teniški obračun.

Čeprav so nastopi obeh polfinalistov napovedovale možnost presenečenja, saj je bil Rola na prvih treh srečanjih tega tedna prepričljivejši od Bedeneta, slednji v polfinalu ni dovolil presenečenja in je dvoboj zanesljivo dobil s 6-3 6-2 ter se uvrstil v finale.

Tu se bo Aljaž za tretji slovenski naslov, v preteklosti sta zmagovalca že bila Grega Žemlja in Blaž Kavčič, potegoval v obračunu s presenetljivim finalistom, 22-letnim Norvežanom srbskih korenin, Viktorjem Durasovićem.

Norvežan na lestvici ATP zaseda 429. mesto, na profesionalnih turnirjih pa je v karieri z denarnimi nagradami zaslužil skromnih 68.000 $. Njegova polfinalna zmaga nad lanskim zmagovalcem portoroškega turnirja in 6. nosilcem letos, Francozom Constantinom Lestiennom je tako zagotovo veliko presenečenje.

Finalni obračun bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri, ko ponovno pričakujemo polne tribune portoroškega teniškega stadiona in izjemno teniško vzdušje.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.