Aljaž Bedene v nedeljo po tretji slovenski naslov na ATP challengerju v Portorožu

V Portorožu je na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 slovenski polfinalni obračun med Aljažem Bedenetom in Blažem Rolo na tribune teniškega stadiona privabil skoraj 2000 gledalcev, ki so v izjemnem vzdušju spremljali odličen teniški obračun.

Čeprav so nastopi obeh polfinalistov napovedovale možnost presenečenja, saj je bil Rola na prvih treh srečanjih tega tedna prepričljivejši od Bedeneta, slednji v polfinalu ni dovolil presenečenja in je dvoboj zanesljivo dobil s 6-3 6-2 ter se uvrstil v finale.

Tu se bo Aljaž za tretji slovenski naslov, v preteklosti sta zmagovalca že bila Grega Žemlja in Blaž Kavčič, potegoval v obračunu s presenetljivim finalistom, 22-letnim Norvežanom srbskih korenin, Viktorjem Durasovićem.

Norvežan na lestvici ATP zaseda 429. mesto, na profesionalnih turnirjih pa je v karieri z denarnimi nagradami zaslužil skromnih 68.000 $. Njegova polfinalna zmaga nad lanskim zmagovalcem portoroškega turnirja in 6. nosilcem letos, Francozom Constantinom Lestiennom je tako zagotovo veliko presenečenje.

Finalni obračun bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri, ko ponovno pričakujemo polne tribune portoroškega teniškega stadiona in izjemno teniško vzdušje.