prijava_e
Novica

S finalnim porazom Filipa Jeffa Planinška se je končal turnir ITF v Mariboru, poraz tudi za dvojico Lovrič in Falkner v Szekesfehervaru


bm


V Mariboru se je na igriščih ŽTK s finalnimi obračuni končal drugi iz serije treh turnirjev ITF, ki se avgusta odvijajo v Sloveniji.

Pri fantih je v finalu nastopil Filip Jeff Planinšek, drugi nosilec turnirja, ki je imel za sabo izjemno serijo desetih zaporednih zmag in osvojen naslov na turnirju ITF istega ranga v Kranju. Nasproti mu je stal Hrvat, 15 letni Mili Poljičak, 441. igralec lestvice ITF in eden najbolj perspektivnih hrvaških mladincev. V izenačenem obračunu je bil Poljičak boljši s 7-6(5) 6-3 in se je veselil drugega naslova letos na turnirjih ITF in tudi drugega v karieri. Filip Jeff ostaja pri skupaj treh naslovih v karieri.

Pri dekletih je bila najboljša 17-letna Kamila Neradova iz Češke za katero je to prvi turnir ITF v karieri, zato je morala v kvalifikacije in je do finala nanizala sedem zmag, turnir pa z osmo zmago zaključila vproti leto dni mlajši Slovakinji Sari Suchankovi. Neradova je bila boljša s 7-6(2) 7-6(4).

Na turnirju ITF 2. ranga v madžarskem Szekesfehervaru sta Pia Lovrič in Živa Falkner izgubili finalni obračun. S 6-1 6-1 sta ju premagali Belorusinja Evialina Laskevich in Linda Noskova.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.