Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Živa Falkner ustavljena v polfinalu Gyora, s Pio Lovrič finalistki turnirja dvojic


bm, 31.8.2019

Na turnirju ITF 2. ranga v madžarskem Gyoru je ta teden odlično nastopila Živa Falkner, ki se je uvrstila v polfinale, tu pa je nastope med posameznicami končala.

V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagala Kazahstanko Anastasio Astakhovo, v drugem pa je s 4-6 6-4 6-0 presenetila drugo nosilko Italijanko Eleonoro Alvisi, 81. mladinko sveta. V četrtfinalu je igrala z Latvijko Patricio Spaka, 153. mladinko sveta s katero sta se lani pomerili na evropskem prvenstvu do 16 let v Moskvi in takrat je bila boljša Latvijka. Tokrat se ji je Živa oddolžila za poraz in zanesljivo slavila s 6-4 7-5. V polfinalu je bila Živina nasprotnica 3. nosilka, Francozinja Julie Belgraver, ki je bila boljša s 6-1 6-0.

Še en odličen nastope je za našima najboljšima mladinkama tudi v konkurenci dvoijic, kjer sta bili finalistki. V finalu sta igrali z Nemkama Maro Guth in Julio MIddendorf in izgubili s 3-6 2-6.

Po četrtfinalu v Szekesfehervaru prejšnji teden je Pia Lovrič ta teden nastope končala v drugem krogu. S 6-4 6-2 jo je ustavila izvrstna 16-letna Hrvatica Antonia Ružić, prejšnji teden finalistka turnirja v Szekesfehervaru, ko je na poti do finala izločila tudi našo Živo Falkner.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo