Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Živa Falkner ustavljena v polfinalu Gyora, s Pio Lovrič finalistki turnirja dvojic

bm, 31.8.2019

Na turnirju ITF 2. ranga v madžarskem Gyoru je ta teden odlično nastopila Živa Falkner, ki se je uvrstila v polfinale, tu pa je nastope med posameznicami končala.

V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagala Kazahstanko Anastasio Astakhovo, v drugem pa je s 4-6 6-4 6-0 presenetila drugo nosilko Italijanko Eleonoro Alvisi, 81. mladinko sveta. V četrtfinalu je igrala z Latvijko Patricio Spaka, 153. mladinko sveta s katero sta se lani pomerili na evropskem prvenstvu do 16 let v Moskvi in takrat je bila boljša Latvijka. Tokrat se ji je Živa oddolžila za poraz in zanesljivo slavila s 6-4 7-5. V polfinalu je bila Živina nasprotnica 3. nosilka, Francozinja Julie Belgraver, ki je bila boljša s 6-1 6-0.

Še en odličen nastope je za našima najboljšima mladinkama tudi v konkurenci dvoijic, kjer sta bili finalistki. V finalu sta igrali z Nemkama Maro Guth in Julio MIddendorf in izgubili s 3-6 2-6.

Po četrtfinalu v Szekesfehervaru prejšnji teden je Pia Lovrič ta teden nastope končala v drugem krogu. S 6-4 6-2 jo je ustavila izvrstna 16-letna Hrvatica Antonia Ružić, prejšnji teden finalistka turnirja v Szekesfehervaru, ko je na poti do finala izločila tudi našo Živo Falkner.

autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo