Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Aljaž Jeran, Tara Gorinšek, Tara Katarina Milić in Alja Belinger v četrtfinalu turnirja ITF v Domžalah


bm, 29.8.2019

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Domžalah se med fanti odlično drži Radomeljčan Aljaž Jeran, ki je dosegel še tretjo zmago in se kot edini Slovenec uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je v slovenskem obračunu s 6-3 6-1 premagal Žigo Kovačiča. V četrtfinalu ga zdaj čaka obračun s 1. nosilcem Francozom Leom Raquinom, 287. mladincem sveta.

Izvrstna so ta teden dekleta saj so se v četrtfinale uvrstile tri naše igralke. Tara Gorinšek je v domačem obračunu s 6-2 6-2 premagala Elo Nalo Milić, Tara Katarina Milić je bila s 6-7(2) 7-6(3) in 6-4 boljša od Sare Zalukar, Alja Belinger pa je s še eno odlično predstavo izločila 2. nosilko, Čehinjo Denise Hrdinkovo. V četrtfinalu se bosta med seboj pomerili Tara Katarina in Alja ter odločili o polfinalistki.

V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstila Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik, ki sta s 6-4 3-6 10-5 izločila prva nosilca Francoza Raquina in Rusa Zhzhenova. Brez boja sta v četrtfinale napredovala Aljaž Kirbiš in Lun Obrul.

Pri dekletih sta četrtfinalistki konkurence dvojic Pia Marija Rebec in Eva Muller Uhan. V drugem krogu sta s 6-2 6-4 premagali prvi nosilki Francozinjo Nino Radovanović in Italijanko Greto Schieroni. V četrtfinale so vsaka s svojo soigralko napredovale še Tara Gorinšek, Alja Belinger in Tjaša Klevišar.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo