prijava_e
Novica

Aljaž Jeran, Tara Gorinšek, Tara Katarina Milić in Alja Belinger v četrtfinalu turnirja ITF v Domžalah


bm


Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Domžalah se med fanti odlično drži Radomeljčan Aljaž Jeran, ki je dosegel še tretjo zmago in se kot edini Slovenec uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je v slovenskem obračunu s 6-3 6-1 premagal Žigo Kovačiča. V četrtfinalu ga zdaj čaka obračun s 1. nosilcem Francozom Leom Raquinom, 287. mladincem sveta.

Izvrstna so ta teden dekleta saj so se v četrtfinale uvrstile tri naše igralke. Tara Gorinšek je v domačem obračunu s 6-2 6-2 premagala Elo Nalo Milić, Tara Katarina Milić je bila s 6-7(2) 7-6(3) in 6-4 boljša od Sare Zalukar, Alja Belinger pa je s še eno odlično predstavo izločila 2. nosilko, Čehinjo Denise Hrdinkovo. V četrtfinalu se bosta med seboj pomerili Tara Katarina in Alja ter odločili o polfinalistki.

V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstila Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik, ki sta s 6-4 3-6 10-5 izločila prva nosilca Francoza Raquina in Rusa Zhzhenova. Brez boja sta v četrtfinale napredovala Aljaž Kirbiš in Lun Obrul.

Pri dekletih sta četrtfinalistki konkurence dvojic Pia Marija Rebec in Eva Muller Uhan. V drugem krogu sta s 6-2 6-4 premagali prvi nosilki Francozinjo Nino Radovanović in Italijanko Greto Schieroni. V četrtfinale so vsaka s svojo soigralko napredovale še Tara Gorinšek, Alja Belinger in Tjaša Klevišar.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.