prijava_e
Novica

Aljaž Bedene preko devetindvajsetega nosilca v tretji krog OP ZDA, med dvojicami uspešna Dalila Jakupović; Konec za Tamaro Zidanšek, Katarino Srebotnik in Andrejo Klepač


bm


Aljaž Bedene je na OP ZDA v New Yorku v drugem krogu po štirih urah izenačenega boja s 4-6 6-7(3) 6-2 7-5 7-6(4) premagal 29. nosilca Francoza Benoita Pairea in se prvič v karieri uvrstil v tretji krog OP ZDA. V tretjem krogu je doslej nastopil še dvakrat in sicer po enkrat v Wimbledonu in Rolland Garrosu.

V začetku srečanja Aljažu ni kazalo najbolje saj je Francoz izjemno serviral in z enim brejkom prvi niz dobil s 6-4. V drugem nizu sta oba igralca dosegla po en brej, v podaljšani igriu pa je bil še enkrat boljši Paire. V tretjem nizu je Aljaž nasprotniku odvzel servis v prvi in sedmi igri ter znižal na 1-2, četrtem nizu pa je Paire z brejkom že vodil s 5-3 a mu je Aljaž nato dvakrat zapšored odvzel servis in niz dobil s 7-5. Tudi peti niz se ni začel po željah našega igralca saj je že v drugi igri izgubil servis in Francoz je povedel s 4-1. Aljaž je z re-brejkom v sedmi igri postavil stvari na začetek in tekmo pripeljal v odločilno podaljšano igro petega niza. V tej je bilo samo vprašanje časa, ko bo Pairu dokončno popustila zbranost in to se je zgodilo, ko je svoj servis izgubil osmo in deseto točko podaljšane igre, kar je Aljaž spretno izkoristil in se zasluženo veselil velike zmage in napredovanja v tretji krog.

Statistično podatki povedo, da je bil Francoz danes zelo ranljiv saj je ob 73 winnerjih (Aljaž 41) naredil kar 99 neprisiljenih napak (59). Aljaž je dosegel 15 asov (16) in naredil 13 dvojnih napak (Paire 21 dvojih napak). Na koncu je bil naš igralec boljši za 13 točk ( 199-186). Francoz je poraz težko prenesel saj si je ob koncu srečanja privoščil nepšportno potezo in Aljažu ni čestital za zmago, temveč je odvihral iz igrišča.

Aljažev nasprotnik v tretjem krogu bo 6. nosilec, 22-letni Nemec Alexander Zverev. Tudi Zverev je za napredovanje v tretji krog potreboval pet nizov v katerih je bil boljši od Američana Francesa Tiafoa.

V konkurenci dvojic smo videli štiri slovenske nastope in le eno zmago. Izgubile so Tamara Zidanšek, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, uspešna pa je bila Dalila Jakupović, ki igra v paru z Američanko Sabrino Santamario. V prvem krogu sta s 6-1 6-0 premagali Američanki Francesco Di Lorenzo in Ann Li.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.