Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Pia Lovrič poražena v četrtfinalu turnirja ITF v Szekesfehervaru, Matic Hribar četrtfinalist turnirja TE 12 v Regensburgu


bm, 22.8.2019

Na mednarodnem turnirju ITF 2. ranga v madžarskem Szekesfehervaru sta z zmagama nastope začeli naši izvrstni mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner.

Pia, ta teden na lestvici ITF zaseda 61. mesto, je prva nosilka turnirja in je v uvodnem nastopu s 6-2 6-2 premagala Italijanko Federico Trevisan. Uspešna je bila tudi v drugo, ko je s 6-4 6-1 izločila Madžarko Zito Kovacs.

Živa, ki je ta teden na lestvici ITF na 125. mestu je osma nosilka turnirja, v prvem krogu pa je s 6-1 6-2 premagala slovaško kvalifikantko Aniko Jaskovo. V drugem krogu je nato morala premoč priznati Hrvatici Antoniji Ružić, ki je bila boljša s 6-4 6-4.

Pia in Živa sta prvi nosilki turnirja dvojic in sta bili v prvem krogu prosti, v drugem sta s 6-1 6-2 premagali Madžarki Fanni Gecsek in Luco Udvardy, v polfinalu pa sta s 6-2 6-7(3) 10-3 premagali Čehinjo Katerino Mandelikovo in Hrvatico Antonio Ružić ter se uvrstili v lfinale.

Na turnirju TE do 12 let v Regensburgu se je dobro odrezal Matic Hribar, ki se je uvrstil v četrtfinale. Tu ga je s 6-3 6-1 premagal Francoz Gregory Vrel Nagel. Marko Retelj je izgubil uvodno srečanje z Nemcem Maxom Geissingerjem, ki je bil boljši s 6-2 6-3.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo