Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Pia Lovrič poražena v četrtfinalu turnirja ITF v Szekesfehervaru, Matic Hribar četrtfinalist turnirja TE 12 v Regensburgu


bm, 22.8.2019

Na mednarodnem turnirju ITF 2. ranga v madžarskem Szekesfehervaru sta z zmagama nastope začeli naši izvrstni mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner.

Pia, ta teden na lestvici ITF zaseda 61. mesto, je prva nosilka turnirja in je v uvodnem nastopu s 6-2 6-2 premagala Italijanko Federico Trevisan. Uspešna je bila tudi v drugo, ko je s 6-4 6-1 izločila Madžarko Zito Kovacs.

Živa, ki je ta teden na lestvici ITF na 125. mestu je osma nosilka turnirja, v prvem krogu pa je s 6-1 6-2 premagala slovaško kvalifikantko Aniko Jaskovo. V drugem krogu je nato morala premoč priznati Hrvatici Antoniji Ružić, ki je bila boljša s 6-4 6-4.

Pia in Živa sta prvi nosilki turnirja dvojic in sta bili v prvem krogu prosti, v drugem sta s 6-1 6-2 premagali Madžarki Fanni Gecsek in Luco Udvardy, v polfinalu pa sta s 6-2 6-7(3) 10-3 premagali Čehinjo Katerino Mandelikovo in Hrvatico Antonio Ružić ter se uvrstili v lfinale.

Na turnirju TE do 12 let v Regensburgu se je dobro odrezal Matic Hribar, ki se je uvrstil v četrtfinale. Tu ga je s 6-3 6-1 premagal Francoz Gregory Vrel Nagel. Marko Retelj je izgubil uvodno srečanje z Nemcem Maxom Geissingerjem, ki je bil boljši s 6-2 6-3.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo