prijava_e
Novica

Polona Hercog v glavni žreb turnirja WTA v Torontu, a v prvem krogu nato poražena; Katarina Srebotnik uspešna v dvojicah, Andreja Klepač ne


bm


Na turnirju WTA z nagradnim skladom 2.830.000 $ v Torontu nastopa Polona Hercog. Polona je trenutno uvrščena na 53. mesto lestvice WTA, kar na tako močnem turnirju ni zadostovalo za uvrstitev v glavni turnir in je morala v kvalifikacije. Tu je bila šesta nosilka in se je brez težav prebila skozi dva kvalifikacijska kroga ter se uvrstila v glavni žreb.

V prvem krogu pa je 6-0 6-3 odpravila Američanko Allie Kiick, v finalu kvalifikacij pa je bila po uri in pol igre s 6-4 6-3 boljša od Nemke Andreje Petković.

V prvem krogu glavnega turnirja je igrala s 30-letno Nemko Julio Goerges. Po dveh urah in devetih minutah igre je Nemka slavila z rezultatom 6-3 1-6 7-6(5). V izenačenem srečanju je Hercogova odlično servirala in na svoj prvi servis izgubila le pet točk (39/44), nekoliko slabše ji je deloval drugi servis (52 %). Zabila je pet asov in napravila sedem dvojnih napak. V odločilnem tretjem nizu, ki je trajal uro in štiri minute sta obe igralki zadržali svoj servis, o zmagovalki pa je odločala podaljšana igra. Pri izidu 5-4 je pred tem Hercogova ubranila dve vezani break priložnosti Nemke, v podaljšani igri pa sta bili igralki z dvema brejkoma na vsaki strani izenačeni do izida 5-4, ko je Goergesevi uspel mini brejk in vodstvo s 6-4, kar je zadostovalo za končno zmago.

V konkurenci dvojic je Katarina Srebotnik s soigralko Jennifer Brady iz ZDA v prvem krogu s 6-2 6-3 premagala Poljakinjo Alicjo Rosolski in Američanko Desirae Krawczyk.

Poraz je doživela Andreja Klepač, ki je igrala s Čehinjo Lucie Hradecko. S 7-6(5) 6-3 sta ju premagali Madžarka timea Babos in Estonka Anett Kontaveit.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.