Polona Hercog v glavni žreb turnirja WTA v Torontu, a v prvem krogu nato poražena; Katarina Srebotnik uspešna v dvojicah, Andreja Klepač ne

Na turnirju WTA z nagradnim skladom 2.830.000 $ v Torontu nastopa Polona Hercog. Polona je trenutno uvrščena na 53. mesto lestvice WTA, kar na tako močnem turnirju ni zadostovalo za uvrstitev v glavni turnir in je morala v kvalifikacije. Tu je bila šesta nosilka in se je brez težav prebila skozi dva kvalifikacijska kroga ter se uvrstila v glavni žreb.

V prvem krogu pa je 6-0 6-3 odpravila Američanko Allie Kiick, v finalu kvalifikacij pa je bila po uri in pol igre s 6-4 6-3 boljša od Nemke Andreje Petković.

V prvem krogu glavnega turnirja je igrala s 30-letno Nemko Julio Goerges. Po dveh urah in devetih minutah igre je Nemka slavila z rezultatom 6-3 1-6 7-6(5). V izenačenem srečanju je Hercogova odlično servirala in na svoj prvi servis izgubila le pet točk (39/44), nekoliko slabše ji je deloval drugi servis (52 %). Zabila je pet asov in napravila sedem dvojnih napak. V odločilnem tretjem nizu, ki je trajal uro in štiri minute sta obe igralki zadržali svoj servis, o zmagovalki pa je odločala podaljšana igra. Pri izidu 5-4 je pred tem Hercogova ubranila dve vezani break priložnosti Nemke, v podaljšani igri pa sta bili igralki z dvema brejkoma na vsaki strani izenačeni do izida 5-4, ko je Goergesevi uspel mini brejk in vodstvo s 6-4, kar je zadostovalo za končno zmago.

V konkurenci dvojic je Katarina Srebotnik s soigralko Jennifer Brady iz ZDA v prvem krogu s 6-2 6-3 premagala Poljakinjo Alicjo Rosolski in Američanko Desirae Krawczyk.

Poraz je doživela Andreja Klepač, ki je igrala s Čehinjo Lucie Hradecko. S 7-6(5) 6-3 sta ju premagali Madžarka timea Babos in Estonka Anett Kontaveit.