Tamara Zidanšek dobro igrala v New Yorku, a se kljub temu poslavlja od turnirja; v torek zvečer nastopa Polone Hercog in Aljaža Bedeneta

Tamara Zidanšek je prva izmed treh slovenskih predstavnikov v posamičnem delu turnirja na OP ZDA opravila nastop in se kljub dobri igri tudi takoj poslovila. Njena nasprotnica je bila odlična Hrvatica, 28-letna Petra Martić, 22. igralka lestvice WTA . V dve uri dolgem srečanju je Martićeva slavila s 6-4 4-6 6-1. Hrvatica je odlično servirala saj je imela izkoristek prvega servisa 79 in drugega 55 %. Zidanškova je imela izkoristek prvega servisa 62, drugega pa samo 30 %, kar je tudi nagnilo tehtnico na stran Martićeve. Ta je dosegla 23 winnerjev in naredila 20 neprisljenih napak, Zidanškova je ob 24 winnerjih naredila 36 neprisiljenih napak. Tamara je servis izgubila petkrat, Martićeva samo dvakrat. Na koncu je bila Hrvatica v osvojenih točkah boljša s 97-78. Tamara se je tako še drugo leto zapored poslovila v prvem krogu.

V torek zvečer bosta nastopila Polona Hercog, ki bo igrala z Američanko Danielle Collins in Aljaž Bedene, ki se bo pomeril s Slovakom Jozefom Kovalikom.